Urla Sanat Geceleri Büyük İlgi Görüyor

Urla Sanat Geceleri Büyük İlgi Görüyor

Urla Belediyesi ve Urla Sanat Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen "Urla Sanat Geceleri" büyük ilgi görüyor

Urla Belediyesi ve Urla Sanat Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen "Urla Sanat Geceleri" büyük ilgi görüyor. 16-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen sanat geceleri Urlalıların olduğu kadar ilçe dışından gelenlerin de beğenisini kazandı.
16 Temmuz Cuma günü yapılan açılış töreni ile başlayan etkinlik sanat performansları ve müzik dinletileri ile devam ediyor. Etkinliğin dördüncü gecesi Urlalı gençlerden oluşan E.K.G. Grubu'nun Pop-Rock konseri gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı rock müziğinin sevilen parçalarını seslendiren grup izleyenlerin de şarkılara katılımıyla doyumsuz bir konser verdi. Konserin ardından köprübaşı kahvenin önünde yapılan Noyan Bükülen'in kanun dinletisi katılımcıları mest etti. Kanun sanatçısı Noyan Bükülen'e sesiyle eşlik eden Saadet Kılınçpınar dinletide Türk Sanat Müziği'nden örnekler sundular. Eşsiz yorumlarıyla dinleyenleri geçmişe götüren Bükülen ve Kılınçpınar'a dinleyiciler de katılınca dinleti geç saatlere kadar sürdü.
Etkinliğin dördüncü gecesi konukları arasında toplumun aksayan yönlerini mizah diliyle en iyi anlatan ve yazdığı çocuk kitaplarıyla çocukların da çok sevdiği yazar Muzaffer İzgü de yer aldı. Etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Muzaffer İzgü, bu yıl ilki gerçekleştirilen sanat gecelerinin devam edeceğine inandığını söyledi. Kitaplarını da imzalayan İzgü'ye özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
DİDİER'İN KARAKALEM ÇALIŞMALARI SERGİLENDİ
"Urla Sanat Geceleri" etkinlikleri kapsamında Ressam Füsun Özçağlar'ın koleksiyonunda yer alan Fransız ressam Didier'in karakalem çalışmaları etkinliğe katılanları büyüledi. Sergide, Didier'in 19. yüzyıla ait karakalem çalışmalarından sadece 13 eseri sergilendi. Tokat el basmalarının da sergilendiği gecede özellikle Atatürk silueti baskıları büyük ilgi gördü.
Etkinliğin beşinci günü Cumalı Seferis Gökyüzü Sanat ve Edebiyat Derneği'nin "Mürekkebim Akdeniz" adlı müzikli sunum Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen çatışmada 7 askerimizin şehit 17 askerimizin de yaralı olması nedeniyle iptal edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile