Ürünleri Donmasın Diye Elyaf Örtü Seriyorlar

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki sera üreticileri ürünlerini soğuk havadan elyaf örtü ile koruyor.

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde seralarda üretim yapan çiftçiler, geceleri sebzeleri dona karşı elyaf örtü ile koruyor.

Soğuk kış günlerinde geceleri hava sıcaklığının eksi 10 derecelere kadar düştüğü Mihalgazi ilçesinde sera üreticileri ürünlerinin donmaması için çareyi elyaf örtüde buldu.

Sera üreticilerinden Zekeriya Şahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceleri havanın çok soğuk olması nedeniyle ürünlerinin buz tuttuğunu ve sabah seraya gittiklerinde ürünlerini toplayamadıklarını belirtti.

Seradaki ürünleri toplamak için yaklaşık üç dört saat beklemeleri gerektiğini anlatan Şahan, şöyle konuştu :

'Buzun çözülmesini bekliyoruz. Gecikmeli olarak ürün toplayabiliyoruz. Durum böyle olunca ürünler pazara geç kalıyor ya da o gün seradan çok az ürün yapabiliyoruz. Zaman kısıtlı oluyordu. Şimdi bu konuda bulduğumuz yöntemle çok rahatladık. Seralarda yetiştirmekte olduğumuz roka, tere ve maydanozların üzerine bir gün önceden elyaf örtüyü kapatıyoruz ve böylelikle elyaf örtü ürünü sıcak tutuyor. Altındaki sebzeler buz tutmuyor. Ertesi gün üzerindeki örtüyü açınca sebzeleri hemen toplayabiliyoruz ve böylelikle gün içinde hem fazla ürün yapmış oluyoruz, hem de zaman kazanarak daha çok ürünümüzü pazara yetiştirebiliyoruz.'

Şahan, bölgelerindeki çok sayıda üreticinin bu yöntemi kullanmaya başladığını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile