Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan Kentteki Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan Kentteki Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “10Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kentte çalışan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerin ve basının toplumda önemli bir rolü bulunduğunu ifade eden Başkan Ali Erdoğan, gazetecilerle öğle yemeği yedi. Uşak’ta görev yapan basın mensuplarının ve yerel medyanın zor şartlar altında görevini özveri ile sürdürdüğüne dikkat çeken Erdoğan, “gazetecilerin özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz ile Uşak Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Coşkun Özler ise Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a bu özel günde kendilerini unutmadığı için teşekkür ettiler. Gazetecilerin özlük haklarının her geçen gün kötüye gittiğini de anlatan Yavuz ve Özler, “Belediye Başkanımızı bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyoruz” dediler.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “ Gazeteciler ve basın mensupları her zaman önemli bir misyon üstlenmişlerdir. Toplumda ve yaşamda denge unsuruna önemli katkı yapan ve haksızlıklara müdahalede görev üstlenen gazeteciler şüphesiz kutsal bir görev yerine getirmektedirler. Gerçek demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olan basın mensupları ve gazeteciler, ilimizde ve ülkemizde de yerine getirdiği görevler bakımından önemli görevler yerine getirmektedirler. Bu hali ile görevleri zor şartlar altında sürdüren gazetecilerin yaşadığı zorlukları biliyoruz. Bu nedenle gazetecilerin mesleki şartları ve özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Gazeteciliğin şartlarının ve özlük haklarının düzeltilmesi ile zor şartlarda çalışan gazetecilerinin mesleki olarak daha rahatlayacaklarını ve görevlerini daha iyi yürüteceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Erdoğan toplantı sonunda gazetecilerle belediye hizmet binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile