Uşak Belediye Başkanı Erdoğan'ın Açıklaması

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kadının başta siyaset olmak üzere toplumun bir çok alanında daha aktif olması gerektiğini belirterek, ''Artık siyasi partilerde kadın kolları olmamalı. Kadınlar da siyasette tamamen yer almalı. Çünkü kadının siyasette yer alması şiddeti azaltır'' dedi.

Uşak Belediye Meclisi'nde görüşülen kadın sığınma evi hakkında görüş belirten Ali Erdoğan, kadına yönelik şiddetin azalması için erkeklerin eğitilmesini önerdi.

Türk toplumunda erkeğin daha çok egemen olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kadına şiddetin önlenmesi için erkeklerin eğitilmesi lazım. Çünkü erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Türkiye'de kadın şiddetiyle ölen erkek yok. Fakat gazetelerde ve televizyonlarda hemen hemen her gün şiddetten dolayı ölen veya yaralanan kadınları görüyoruz. Kadına şiddet maalesef her yerde var. Biz de Uşak'ta bir kadın sığınma evi oluşturacağız. Burada toplam 16 kadın kalabilecek. Tarihi bir evi onlar için restore ettireceğiz.''

Kadına şiddetin azalmasının toplumun yararına olacağını ifade eden Erdoğan, kadının siyasette aktif yer almasının şiddetin azalmasına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Muhabir: Uşak / Senem Yazıcı

Yayıncı: Ramazan Ercan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile