Uşak Belediyesi Kayaağıl’da Sondaj Çalışmalarına Devam Ediyor

Uşak Belediyesi Kayaağıl’da Sondaj Çalışmalarına Devam Ediyor

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kayaağıl Köyü yakınlarındaki jeotermal kaynakların kent ekonomisine de katkı sunacağını söyledi.

Bölgedeki sondaj çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Erdoğan, “70 derece sıcaklıkta suya ulaşırsak bu suyu ısıtma ve elektrik üretiminde kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Kayaağıl köyünde devam eden termal yatırımların kente ekonomik, sosyal ve turizm açısından fayda sağlayacağını söyleyen Ali Erdoğan, “yapacağımız halk tipi termal tesis her şeyden önce Uşak halkına hizmet edecek” dedi.

Geçtiğimiz aylarda ilk tesisin temelini attıklarını ve 2013 yılında bu tesisi hizmete açacaklarını kaydeden Erdoğan, uzun vadede ise jeotermal enerjiyi kentin ısıtılmasında kullanacaklarını söyledi.

Uşak Üniversitesi ile bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erdoğan,” Termalin ilimizde her anlamda gelişmesini ve ilimize ekonomik katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Kayaağıl bölgesinde bilimsel çalışmalar da yaptırıyoruz. Biz bu projeyi ortaya attığımızda bazı kesinler karşı çıktı. Projemizi hayal olarak görüp bizi eleştirdiler. Ancak bugün biz birilerinin hayal dediği projeyi gerçekleştirmek üzereyiz. Amacımız sahip olduğumuz kaynakları ortaya çıkararak halkın kullanımına sunmaktır” dedi.

Kayaağıl bölgesinde yaklaşık 200 derinlikte 51 derece suya ulaştıklarını da belirten Ali Erdoğan, “ Bu değer orada açtığımız bir kuyuda bulunmuş en yüksek debiye sahip suydu. Sağlık Bakanlığı Türkiye’deki en mineralli suyun bu bölgede olduğunu ve 19 çeşit hastalığa fayda sağlayacağı belirtti.

Biz hemen projemize başladık ve kamulaştırma yaptık. Yaklaşık 50 bin metrekare bir araziyi belediye adına aldık. Projemizin ilk aşaması bitmek üzere 3 bin metrekarede modern apart inşa ediyoruz. 2013 Temmuz ayında açacağız. Tesisi kendimiz işleteceğiz. Bu tesisin ilimizde termal sağlık turizminin gelişmesine ciddi bir katkı sağlayacak. Biz kısa vadede termal turizmi geliştirmeyi amaçlarken uzun vadede ise kenti sıcak su ile ısıtmayı planlıyoruz. 70 dereceye sıcaklığa ulaşmak için sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Bu sıcaklıkta suya ulaşırsak kentteki konutları daha ucuz ısıtma imkanı yakalayacağız Bu da belediyemize ciddi bir gelir kapısı sağlayacak Kent ekonomisine de önemli katkı sunacak. Yaptığımız sondajlarda ulaşacağımız sıcaklık kadar debiye de önem veriyoruz. Eğer umut ettiğimiz değerlerde sıcak su bulursak bir de elektrik enerjisi üretmek için proje hazırlayacağız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile