Uşak Belediyesi Kent Merkezindeki 10 Adet Tarihi Çeşmeyi Restore Etti

Uşak Belediyesi Kent Merkezindeki 10 Adet Tarihi Çeşmeyi Restore Etti

Uşak Belediyesi kent merkezindeki 10 adet tarihi çeşmeyi restore ederek vatandaşların kullanımına açtı.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, tarihi çeşmelerin Uşak için önem arz ettiğini belirtirken, çeşmelerin yeniden halkın hizmetine sunmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Tarihi çeşmeleri Uşak halkının kullanımına açmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kent içindeki tarihi yapıları restore etmeye devam edeceklerini söyledi.

Uşak’ın zengin bir kültürel geçmişe sahip olduğunu ve kent merkezinde yaklaşık 200 adet tarihi yapı bulunduğunu ifade eden Ali Erdoğan, “İmkanlar ölçüsünde tarihi yapıları yeniden topluma kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarihi çeşmelerin restore edilmesini vatandaşlarında olumlu tepki verdiğini ifade eden Ali Erdoğan, “Bugüne kadar tespit ettiğimiz 10 çeşmeyi restore ettik. Aybey Mahallesi’nde yeniden canlanan çeşmelerimiz eski günlerimize nostaljik bir dönüş yapmamıza neden oldu. Şimdi diğer çeşmelerimiz için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların hem tarihimize karşı sorumluluk hem de gelecek nesillere bırakılması gereken bir miras olarak görüyoruz. Belediye olarak tarihi önemsemeye devam edeceğiz “ dedi.

Tarihi çeşmelerin hatıralar bakımından da önemli olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, “ Uşaklı vatandaşlarımız için tarihi binalar kadar tarihi çeşmelerinde gün yüzüne çıkması önemli. Maalesef tarihi çeşmelerimizin bazıları çok kötü durumda; bazıları ise nerede ise yok olmuş vaziyette bulunuyor. Bu duruma bizim gönlümüz razı olmadı. Nasıl ki tarihi evlere sahip çıkıyorsak çeşmeler de sahip çıkmamız gerekiyordu. Çeşmelerimiz özellikle eski kuşakların hatıraları için de çok önemli konumda yer alıyor. Yeni çeşme restorasyonlarımız için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile