Uşak Belediyesi’nden Halk Eğitim Merkezine Makine Desteği

Uşak Belediyesi’nden Halk Eğitim Merkezine Makine Desteği

Uşak Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi’ndeki dikiş kurslarının kalitesinin arttırılması amacıyla satın aldığı 20 adet dikiş makinesini düzenlenen törenle kuruma teslim etti.

Belediye binasındaki törene; Başkan Ali Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Sunal, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Veysel Sarı ve Latif Çağlayan ile Halk Eğitim Merkezi öğreticileri ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Sunal, bu tür yardımların kaliteli istihdam için önemli olduğuna dikkat çekti. Uşak Belediyesi’nin verdiği makien desteğini önemsediklerini de belirten Sunal, düzenledikleri kurslar hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise eğitime verilen desteği n önemine vurgu yaptı.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan törende kursların gelişiminde fayda sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, “ Mesleki eğitim kurslarının en iyi imkanlarla verilmesini gönülden istiyoruz. Kurslarımız birçok vatandaşımızın kalifiye hale gelmesinin yanında Uşak’taki istihdama da katkı sağlamaktadır. Özellikle kadınlarımızın kurslarda meslek edinmeleri bizler için önemlidir” dedi.

Kentteki nitelikli işgücüne sahip insan sayısının artmasının da önemine dikkat çeken Erdoğan, “Ülkemizin hızlı bir şekilde kalkındığını belirtebilirim. Eğitimin her aşaması önemlidir. Özellikle mesleki istihdamın sağlanması için eğitimin önemli olduğunu belirtebilirim. Halk eğitim merkezlerinin de bu bağlamda önemli görevleri olduğunu düşünüyorum. Merkezlerimiz özellikle kadınlarımızın istihdamında nitelikli eleman yetiştirmelidir. Belediye olarak halk eğitim merkezine desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından dikiş makineleri halk eğitim merkezi öğreticilerine teslim edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile