Uşak Halısı İstanbul’daki Fuarda Tanıtıldı

Uşak Halısı İstanbul’daki Fuarda Tanıtıldı

Uşak Belediyesi, İstanbul’da gerçekleşen Türkiye ve Ortadoğu Zemin Fuarı’na Dokur Evi’nde “Uşak Halılarını” tanıttı.

6 yıldır Dubai’de yapılan ancak bu yıl ilk defa İstanbul’da gerçekleşen fuarda Uşak halılarının uluslar arası bazda tanıtımı sağlandı. Fuarda ziyaretçilere Uşak halılarının tarihi ve önemi anlatılırken, gelen ziyaretçiler halılara hayran kaldı. Fuarda Uşak halılarına olan ilginin sevindirici olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, tanıtım organizasyonlarına önem verdiklerini belirterek Uşak halısını tanıtmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Fuarın Uşak halılarının Türkiye ve Ortadoğu’da markalaşması için önemli olduğunu da dile getiren Erdoğan, “ Halılarımızı her platformda tanıtmak için çaba veriyoruz” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş Uşak halısını gelecek kuşaklara aktarmak ve tanıtmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Erdoğan, “Unutulmaya yüz tutmuş olan halılarımızı öncelikle Dokur Evi’ni canlandırarak canlandırmak istedik. Ardından evimizde birçok kursiyerimize eğitim vererek halıların gelecek nesillere aktarılması için önemli uğraşlar verdik. Açtığımız kurslar sayesinde yüzlerce bayan kurslarımızda Uşak halısı dokumasını öğrendi. Tanıtım çalışmalarına devam edip Uşak halısını marka haline getireceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile