Usak'in Yeni Valisi Turan Ergün Göreve Basladi

Usak'in Yeni Valisi Turan Ergün Göreve Basladi

Cumhurbaskanligi karariyla Usak Valiligine atanan Turan Ergün düzenlenen karsilama töreninin ardindan göreve basladi. Vali Turan Ergün, “Ülkemizin güzide sehri Usak, birçok medeniyete ev sahipligi yapmis ilklerin sehri, Kurtulus Savasi’nin sehri, asiklar diyari Usak’a Vali olarak atanmaktan büyük bir seref duydugumu ifade etmek istiyorum” dedi.



Usak Valiligi önünde düzenlenen karsilama törenine Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, Usak Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Usak Il Jandarma Komutani Albay Murat Kiliç, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kurumlari baskanlari katildi.



Selamlasma töreninden sonra valilik makaminda açiklamalarda bulunan Vali Turan Ergün, bundan sonra 737 bin kisilik bir ailenin fertleri olarak hemsehri hukuku içerisinde vatandaslarla baglandiklarini söyledi.

Vali Ergün, “11 Mayis 2022 tarihli Cumhurbaskanligi Karari ile atandigim Usak Valiligi görevine bugün itibariyle baslamis bulunuyorum. Öncelikte tüm Usakli hemserilerimizi saygi, sevgi ve muhabbetle kucakliyorum. Bundan sonra artik biz 373 bin kisilik bir ailenin ferdi olarak, hemsehri hukuku çerçevesinde birbirimize baglandik. Bana göre hemsehri olabilmenin temelinde bir yerde dogmus olmak degildir. Bir yerin ekmegini yemek, suyunu içmek, üzüntüye ortak olmaktir. Benim beklentim insallah, Allah bizi bundan sonraki süreçte hep sevinçleri paylasmayi nasip etsin. Ülkemizin güzide sehri Usak, birçok medeniyete ev sahipligi yapmis ilklerin sehri, Kurtulus Savasi’nin sehri, âsiklar diyari Usak’a Vali olarak atanmaktan büyük bir seref duydugumu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle öncelikle sahsima güvenerek bu göreve layik gören Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya tesekkürü borç biliyorum. Yeni görevimin Ilimiz, sahsim ve halkimiz için hayirlara vesile olmasini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.



En büyük hedeflerinin tasidigi ve biriktirdigi her türlü degerin üstüne bir seyler koymak oldugunu da söyleyen Vali Ergün, alinan bütün kararlari istisare ile alinacagini, kendisinin sadeceönderlik ve koordinasyon yapacagini söyledi.

Vali Ergün, “Kültürel birikimi, dogal zenginlikleri, tarim ve sanayi potansiyeli ile hem bölgemize hem de ülkemize önemli katkilar saglayan Usak Ilimizin; tasidigi, biriktirdigi her türlü degerin üstüne bir seyler koyabilmek, ilimiz için arti deger yaratabilmek en önemli hedefimiz olacaktir. Bunu yaparken de, ben hiçbir zaman ‘Ben bilirim, ben yaparim’ mantiginda olmadim. Teftis Kurulu’nda da agirlikli krizleri toplanarak çözdük, ortak karar her zaman en iyi karardir. Kültürümüze baktigimizda ‘mesveret’ diye bir kavram var, ‘Istisare’ kavrami var. Istisare bundan sonra bizim anahtar kelimemiz olacak. Bu çerçevede Ilimizin resmi, özel, sivil toplum, sanayi, üniversite, yerel yönetimler ve milletvekillerimiz ile Ilimiz disinda yasayan Usaklilar dâhil tüm dinamikleri ile ortak bir akil içinde hareket edecegiz. Benim isim koordinasyon ve önderlik yapmak olacak” seklinde konustu.



Açiklamalarin ardindan tanisma programi basina kapali bir sekilde devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile