Uşak İş Kadınları ve Girişimcileri Derneği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu AB Mikro Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan "Dostluk ve İşbirliği Köprüsü" projesi hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında bugün Yunan İş Kadınları Derneği'nin de (S.E.G.E) katıldığı 'İş Dünyasındaki Derneklerin Rolü ve AB'deki Kadınların İş Sektöründeki Başarılı Uygulamaları" konulu seminer düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, Konferansta Uşak İş Kadınları ve Girişimcileri Derneği (UGİKDER) Başkanı Nilüfer Yangıncı, Proje ortağı Yunan İş Kadınları Derneği Başkanı Despina Trıakosarı, Genel Sekreter Apostolina Tsaltampası ve Eğitim Koordinatörü Fanoula Meımarıdou ile Uşak Genç İşadamları Derneği Başkanı Cristophe Vanderbauwhede ile davetliler katıldı.
Konferansta her iki dernek ve ülke arasında yapılabilecek çalışmalar ve gelecek işbirlikleri değerlendirildi. UGİAD Başkan Cristophe Vanderbauwhede Uşak'ın girişimcilik potansiyeli ve derneğin girişimcilik çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Türkiye ve Uşak'ta ekonominin iyiye gittiğini ve Uşak'ın küresel krizden kurtulduğunu ifade eden UGİAD Başkanı Cristophe Vanderbauwhede, "Firmaların ekonomik sorunlarla ilgili şikayetleri azaldı"dedi. Türkiye'nin modern bir ülke olduğunu ve son yıllarda ekonomide olduğu gibi her alanda ciddi reformlar gerçekleştirdiğini ifade eden Cristophe Vanderbauwhede şunları söyledi; "Türkiye ekonomik olarak her geçen gün daha da güçleniyor. Güzel gelişmeler yaşanıyor. Küresel ekonomik krizi iyi yöneten ülke krizin etkilerinden kurtulmaya başladı. Uşaklı firmalarımızın ekonomi ile ilgili şikayetleri azaldı. Bunlar güzel gelişmeler ancak tanıtım noktasında atılması gereken çok adım var. Bazı batı ülkeleri Türkiye'nin İran gibi bir ülke olduğunu düşünüyor. Türkiye'yi tanımayan batılılar ön yargıyla yaklaşıyor. Oysa Türkiye'de olduğu gibi AB ülkelerinde de zaman zaman olumsuz gelişmeler yaşanıyor. Bu ön yargıların yersiz olduğunun en güzel örneği benim bu ülkede bir sivil toplum örgütü başkanı seçilmemdir. Bu ön yargıyı kırmak hepimizin görevi. Tanıtım noktasında çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Biz bu amaçla çeşitli geziler ve projeler hazırlıyoruz. İş kadınları ve girişimcilere yönelik hazırlanan bu tür projeler çok önemli. AB projeleri ülkenin tanıtılmasına, karşılıklı işbirliğinin sağlanmasına ve önyargıların kırılmasına katkı sağlıyor"dedi.
Uşak İş Kadınları'nın 'Dostluk Ve İşbirliği Köprüsü' Adlı Projesi Hibe Kredi Almaya Hak Kazandı
Uşak İş Kadınları ve Girişimcileri Derneği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu AB Mikro Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan "Dostluk ve İşbirliği Köprüsü" projesi hibe almaya hak kazandı