Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın Açıklaması

Uşak Kent Konseyi Başkanı ve Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve yüz nakli olan Uğur Acar ile çift kol nakli olan Atilla Kavdır'ı, Uşak'ta davet edeceklerini söyledi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk yüz naklinin ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Uşaklı donör Ahmet Kaya'dan alınan yüz ve iki kol naklinin gerçekleştirildiği Uğur Acar ile Atilla Kavdır'ı, Uşak'ta ağırlamak istediklerini söyledi.

Organ nakliyle ilgili bir konferans düzenlemek istediklerini, konferansta konuşmacı olarak Prof. Dr. Ömer Özkan, Uğur Acar ve Atilla Kavdır'a yer vermek istediklerini ifade eden Dr. Zafer Aydın, şunları bildirdi:

''Ahmet Kaya'dan alınan organlar değişik hastalara nakledildi. Bu operasyonları gerçekleştiren hekim arkadaşları ve organ nakli yapılan hastaları ilimizde görmek istiyoruz. Prof. Dr. Ömer Özkan, Uğur Acar ve Atilla Kavdır'ın Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etmelerini istiyoruz. Mayıs ayı içerisinde bu organizasyonu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Davetimizi kendilerine ilettik ve olumlu yanıt aldık.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile