Usak Protokolü Farkindalik Için Bisiklet Sürdü

Usak Protokolü Farkindalik Için Bisiklet Sürdü

Usak protokol üyeleri “Saglikli gelecek bisikletle gelecek” projesinde farkindalik olusturmak amaçli 2 kilometre bisiklet sürdükten sonra 75 ögrenciye bisiklet ve koruyucu ekipman dagitti.

Usak Valisi Turan Ergün, Belediye Baskani Mehmet Çakin, Il Milli Egitim Müdürü Bülent Sahin, Il Saglik Müdürü Mehmet Akdag ve bazi protokol üyeleri, “Saglikli gelecek bisikletle gelecek” projesinde farkindalik olusturma için koruyucu ekipmanlari takip kent merkezinde bisiklet sürdü. Vatan Caddesi boyunca yaklasik 2 kilometre bisiklet süren protokol üyeleri, Usak Spor Lisesi’nde düzenlenen programa katildi.

Burada Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan program okul ögrencilerinin halk oyunlari ve jimnastik gösterisiyle devam etti. Gösteriler sonrasinda konusma yapan Belediye Baskani Mehmet Çakin, Ocak ayinda olunmasina ragmen havanin günesli olmasina ve bunun iyi görünse de mevsimler geçis ve basta tarim için kötü bir durum olduguna dikkat çekti. Konusmasina devam eden Baskan Çakin, “Sehirlerin de ‘Karbon nötr’ hale gelmesi gerekiyor. Bundan sonra dünyada görecegiz ki turizm yasantisinda bile, insanlar bir yerden bir yere tatile gittiklerinde ‘Acaba karbon üreten bir sehir mi yoksa karbon nötr, saglikli bir sehir mi?’ diye hesabini yapacak” dedi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri okuldaki 75 ögrenciye bisiklet ve koruyucu ekipman hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile