Uşak Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Yeni Yerine Kavuştu

Uşak Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Yeni Yerine Kavuştu

Uşak Belediyesi, tarafından restore edilen Çeçeli Kara Murat Şehit ve Gazi Müzesi ve yeni Şehit Aileleri Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Vali Mehmet Ufuk Erden’in yanı sıra Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, İl Milli Eğitim Müdür Ömer Bulut, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır açılış sonrası şehit ailelerinin böyle bir mekana ihtiyaç duyduğunu anlatarak belediyeye teşekkür etti. Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise böyle bir müzenin açılmasına vesile oldukları için heyecan duyduklarını dile getirdi. Türklerin dünya tarihine çıkmasından bu yana binlerce şehit verdiğinin altını çizen Erdoğan, “ Biz vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi burada onurlandırmak ve onları ilelebet yaşatmak için müzemizi kurduk. Müzemizi küçük kurduk. Bunun nedeni ise şehit sayımızın yükselmemesi ile ilgilidir. Uşaklı vatandaşlarımızın müzemize gelmesini temenni ediyoruz” dedi.

Belediyenin kendilerine verdikleri destekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır,” İlimizde bugüne kadar bu konuda büyük bir boşluğumuz vardır. Sayın Belediye Başkanımız Ali Erdoğan bu konuda duyarlılık gösterdiği için minnettarız. Açılışın 18 Mart tarihine gelmesi de bir o kadar değerlidir. Biz şehitlerimize ve onların ailelerine yakışan bir binaya kavuşarak bu konuda çok mutlu olduk. Bundan sonra evimizde şehitlerimizi daha güzel yad edeceğiz. Ayrıca sorunlarımızı daha iyi anlatma imkanına kavuşacağız. Şehitlerimizin eşyalarının da müzemizde sergilenecek olması bu maneviyatın yaşamasında önemli bir rol oynayacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile