Usak'ta 920 Ögrenci Kis Okullari'nda Kurs Görüyor

Usak'ta 920 Ögrenci Kis Okullari'nda Kurs Görüyor

Milli Egitim Bakanligi tarafindan bu yil ilk kez yariyil tatilinde ögrencilerin kaliteli ve eglenceli vakit geçirmeleri için; bilim, sanat, matematik ve yabanci dil olmak üzere 4 alanda, hayata geçirilen “Kis Okullari” Usak’ta basarili bir sekilde sürdürülüyor.



Edinilen bilgilere göre; Milli Egitim Bakanligi bünyesinde hayata geçirilen “Kis Okullari” kapsaminda Usak’ta 33 kurs merkezinde toplam 920 ögrenci kurslara katiliyor. Bilim, sanat, matematik ve yabanci dil bölümlerinde kurs gören ögrenciler, bu 4 alanda eglenceli ve yenilikçi yaklasimlarla kurs görüyorlar.

“Ögrenciler toplam 40 saat kurs alacak”

Il Millî Egitim Müdürü Bülent Sahin, yariyil tatilinde baslayip tatil boyunca devam edecek olan Kis Okulu Kurslarini yerinde incelemek için Hasan Hilmi Ilkokulu’nu ziyaret ederek ögrencilerle bulustu.

Il Millî Egitim Müdürü Sahin; “Bakanligimiz yariyil tatilinde ögrencilerimizin matematik okuryazarligini güçlendirmek, matematigi sevdirerek günlük yasam becerileriyle iliskilendirilmesini saglamak, Ingilizce dil ögretiminde konusma ve etkili iletisim becerilerinin gelistirilmesini saglamak amaciyla okullarimizda Ingilizce, Matematik, Bilim, Sanat alanlarinda kurslar baslatti. Ögrencilerimiz bir yandan ögrenme kayiplarini telafi ederken bir yanda da düsünen, sorgulayan, kesfeden, arastiran bireyler olarak yetistirilmesine yönelik etkinlikler yapmaktadir. Matematik ve Ingilizce derslerinde açilan kurslarda, 4. siniftan 12. sinifa kadar olan ögrenciler için belirlenen gruplarda etkinlikler yapiliyor. 21 Ocak’ta baslayan ve 5 Subat’a kadar devam edecek olan uygulama ile ögrenciler, iki haftada toplam 40 saat kurs almaktadirlar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile