Uşak’ta Belediye Hizmet Binası Kentsel Dönüşüm Alanına Taşınacak

Uşak’ta Belediye Hizmet Binası Kentsel Dönüşüm Alanına Taşınacak

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, belediye hizmet binasını kentsel dönüşüm alanına taşımak için TOKİ ile anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Yeni hizmet binası için proje yarışması duyurusuna çıktıklarını da belirten Ali Erdoğan, Dokuz Sele Deresi’nin de ıslah edileceğini söyledi.

Kentin ana caddesi İsmet paşa caddesi’ndeki sıkışıklığı gidermek istediklerini belirten Belediye Başkanı, yeni hizmet binasını kentsel dönüşüm alanına taşımak için TOKİ ile anlaştıklarını söyledi.

10 metrekarelik bir alanda inşa edilecek yeni hizmet binasının belediye hizmetlerindeki kaliteyi de arttıracağını belirten Ali Erdoğan, proje yarışması için duyuruya çıktıklarını kaydetti.

Proje yarışmasına müracaatların 19 Şubat 2013 tarihinde Sona ereceğini de bildiren Erdoğan, yarışmada birinci olan projeye 30 bin TL para ödülü vereceklerini ifade etti.

Uşak’taki çarpık yapılaşmanın Sona erdirilmesi için Kentsel Dönüşüm Projesi’nin büyük önem taşıdığını ve ilk etabı başlayan projenin ilerleyen yıllarda yayılarak devam edeceğini kaydeden Ali Erdoğan, “Projede ilk etap da 212 konut inşa edilecek. Geçtiğimiz aylarda temelini attığımız ilk etabın inşası kısa sürede bitirilecek. TOKİ tarafından inşa edilecek dönüşüm projesi kentin yeni yüzü haline gelecek. Belediye hizmet binamızı dönüşüm alanına taşımak için TOKİ ile anlaştık. 10 bin metrekare alanda inşa edilecek yeni hizmet binası modern, Son sistem akıllı bina olarak inşa edilecek. Amacımız kentin ana caddesi İsmet Paşa’daki sıkışıklığı gidermek, kenti yaymak. Çünkü kent merkezinde trafik başta olmak üzere bir çok konuyu hangi önlemi alırsak alalım net bir çözüm bulamıyoruz. Birkaç yıl içerisinde bu sorunlar ortadan kalmış olacak Ticaret Odası, adliye, yeni hastane ve emniyet müdürlüğü Ankara yolu üzerine taşınacak. Belediye hizmet binamızı da dönüşüm alanına taşıdığımızda kent bir nebze olsun İsmet Paşa caddesine sıkışıp kalmaktan kurtulacak. Proje yarışmasından istediğimiz Sonucu alacağımızı da düşünüyoruz” dedi.

Şehri ikiye ayıran Dokuz Sele Deresi’nin de ıslah edileceğini ve derenin Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi olacağını da belirten Ali Erdoğan, “Dokuz Sele Çayı maalesef yöredeki işletmelerin atık suları nedeniyle yıllardır kirli akıyor. Bu kirliliği önlemek amacıyla deri işletmeleri organizeye taşındı. Hala kirlilik unsurları var. Bunlar ıslah projesi ile ortadan kaldırılacak. Islah için proje hazırlandı. Projeyi ilgili bakanlıkla ortak yürüteceğiz. Proje tamamlandığında dereden temiz su akacak ve Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi olacak. Vatandaşlarımız Dokuz Sele’de tekne ile gezinti yapabilecek. Dokuz Sele’nin ıslah edilmesi şehrin çehresini de değiştirecek. Dokuz Sele’nin etrafı işyerleri, park ve yaşam alanlarıyla dolacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile