Usak'ta Çöpe Attigi Köpegi Darbettigi Iddiasiyla Yakalanan Kisi Serbest Birakildi

Usak'in Esme ilçesinde sokak köpegini çöp konteynerine atarak darbettigi ve üzerine tas koydugu iddiasiyla yakalanan kisi, savcilik sorgusunun ardindan saliverildi.

Elvanlar Mahallesi'nde bir çöp konteynerinde büyük tas parçalarinin altinda sikismis halde sokak köpegi bulundugu ihbari üzerine bölgeye polis ekibi sevk edildi.

Ekip, çöp konteynerinin içerisinde yarali halde bulunan sokak köpegini çikartti. Yapilan arastirma sonucu konteynerin yakinindaki müstakil evde ikamet eden M.Y. (72), gözaltina alindi.

Ifadesinin ardindan serbest birakilan M.Y'ye Hayvanlari Koruma Kanunu uyarinca 1500 lira para cezasi uygulandi.

Olay yerine gelen Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Büro Amirligi ekipleri, karin ve kulak bölgesinden yaralandigi belirlenen hayvani veterinere götürdü.

Ekipler, M.Y'nin konteynerin içine bir cisimle vurdugu ve tas parçalari attigina iliskin cep telefonu görüntülerinin ortaya çikmasinin ardindan süpheliyi tekrar gözaltina aldi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen M.Y, savcilik sorgusunun ardindan saliverildi.

M.Y'nin ifadesinde böyle bir olayi gerçeklestirmedigini, evinden hiç çikmadigini iddia ettigi ögrenildi.

Öte yandan tedavisi yapilan sokak köpegi, polis ekiplerince Il Emniyet Müdürlügü'ne getirilerek, bahçede kendisi için yapilan kulübeye yerlestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile