Usak'ta Engelsiz Yasam Merkezi Çalismalari Tamamlandi

Usak'ta Engelsiz Yasam Merkezi Çalismalari Tamamlandi

Usak Belediyesi 10-16 Mayis Engelli Haftasi dolayisiyla Usak 1 Eylül Stadyumu’nda çesitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikte konusan Baskan Çakin, çok yakinda sehir merkezinde hizmete sokacaklari Engelsiz Yasam Merkezi’nin müjdesini verdi.

Düzenlenen etkinlige Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin’in yani sira AK Parti Usak Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve Istihbarat Komisyonu Baskani Mehmet Altay, engelli dernekleri yöneticileri, rehabilitasyon merkezi yöneticileri, engelli komisyon üyeleri, özel egitim veren devlet okullari ve çok sayida aile katildi.

Etkinlikte, Usak’ta bulunan rehabilitasyon merkezleri ve engelli dernekleriyle irtibat kuran Usak Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri; engelli çocuklara ve ailelerine ulasti. Tüm çocuklari bir araya toplayan ekipler, Usak 1 Eylül Stadyumunda kurduklari eglenceli oyun alanlariyla çocuklari bulusturdu. Alana gelen çocuklar sisme oyun gruplarinda ve sportif aktivite parkurlarinda doyasiya eglenirken; zeka oyunlari, çuval yarisi ve karaoke gibi eglenceli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.

“Engelsiz Yasam Merkezi proje çalismalari tamalandi”

Etkinlikte konusan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin; engelli bireylere yönelik birçok etkinligi ve projeyi yil boyunca hayata geçirdiklerini söyledi.

Toplumun her kesimine ulasmak için var güçleriyle çalistiklarini ve özellikle dezavantajli gruplara yönelik farkli projeler gelistirdiklerinin altini çizen Çakin, çok yakinda yapimina baslayacaklari Engelsiz Yasam Merkezi için gerekli proje çalismalarini tamamladiklarini söyledi.

Kent merkezinde açilacak tesis sayesinde engelli çocuklarin uzman personel esliginde egitim ve etkinliklerle bulusacagini söyleyen Çakin, engelli ailelerinin de bu süre zarfinda kendilerine zaman ayirabileceklerini ifade etti.



“Sene Boyunca Yaninizdayiz”

Uzun süren pandemi dönemi sonrasi engelli bireyler ve aileleriyle yeniden bir arada olmanin gururunu yasadiklarini ifade eden Baskan Çakin; “Biz Usak Belediyesi olarak sadece bugün degil sene boyunca sizlerin yanindayiz. Gerek sivil toplum kuruluslarimizla ve derneklerimizle yapmis oldugumuz toplantilarda gerekse sizlerle dogrudan bir araya geldigimizde Usak’ta daha güzel ve rahat bir yasam saglayabilmek için yogun bir çalisma yürütüyoruz” dedi.

Yeni projeyle Usak Ögretmen evinin karsisindaki eski müze binasinin yikilarak yerine bir “Engelsiz Yasam Merkezi” insasina baslayacaklarini müjdeleyen Çakin; “Bu tesis çocuklarimizin keyifli bir sekilde vakit geçirebilecekleri, anne babalarin da nefes alabilecekleri mola evi olacak. Yakin zamanda lansmanini yapacagiz ve insaatinin da temelini atacagiz. Burada yaptigimiz coskulu etkinlikleri insallah bu merkezde de çocuklarimizla bulusturacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile