Uşak'ta 'Ermeni Terörü Ve Hocalı Katliamı' Konulu Panel

Uşak'ta 'Ermeni Terörü Ve Hocalı Katliamı' Konulu Panel

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, sözde Ermeni soykırımı iddiası ile Türkiye'yi yargılamaya çalışan batı ve ABD'nin Hocalı katliamı karşısında sessiz kalmasının düşündürücü olduğunu söyledi

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, sözde Ermeni soykırımı iddiası ile Türkiye'yi yargılamaya çalışan batı ve ABD'nin Hocalı katliamı karşısında sessiz kalmasının düşündürücü olduğunu söyledi.
Uşak Belediyesi, Manisa Azerbaycan Kültür Derneği ve Kamu Çalışanları Vakfı Uşak Şubesi tarafından Hocalı katliamının 18. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Ermeni Terörü ve Hocalı Katliamı' konulu bir panel düzenledi. Panelde Konuşan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, Hoca katliamının Türk düşmanlığının en somut ve güncel bir örneği olduğunu ifade ederek "Ermeni terörizmi PKK aracılığı ile devam etmektedir"dedi.
Türkiye Aydınlar Ocağı ve Anadolu Aydınlar Ocağı Bilim ve İstişare Kurulu Üyesi Emekli Tabip Kıdemli Albay Prof. Dr. İbrahim Özten'in başkanlık ettiği panele Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Başkanı Abdullah Buksur, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferudun Ata, Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yahya Kemal Taştan ve İstanbul Üniversitesi Araştırma görevlisi Gökmen Kılıçoğlu konuşmacı olarak katıldı. Panele MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca ve çok sayıda davetli katıldı. Panel öncesi İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı okunduktan sonra Hocalı katliamında yaşananların anlatıldığı bir slayt gösterisi yapıldı.

MODERN DÜNYA TÜRKLERİN KATLEDİLMESİNE SEYİRCİ KALDI
Panelde bir açılış konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, Hocalı'da yaşananların insanlık adına utanç verici olduğunu ifade ederek konuşmasını gözyaşları arasında başladı. Kısa süre gözleri dolan Akarca, "Hocalı'da yaşananlar karşısında göz yaşı dökmeyenin insanlığından şüphe duyarım"dedi. Hocalı katliamının Türk dünyası için en acılı günlerden birisi olmanın yanı sıra insanlık tarihi için de siyah bir sayfa olduğunu ifade eden Ömer Oktay Akarca, "18 yıl önce düzenlenen bu alçak saldırılar sonucu tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım yapılmıştır. Rusya destekli Ermeni askerleri eli silahsız çocuk, yaşlı, kadın ve bebek demeden insanımızı vahşice katletmiştir. Katliamla yetinmeyen Ermeni askerleri esir aldıkları kadın ve çocukları da tecavüz ederek acımasızca işkence yapmıştır. Bu katliam Ermenilerin Türklere karşı yaptığı ilk katliamda değildir. 100 yıl önce Ermeni çeteleri Anadolu topraklarında Kars, Ağrı, Van ve Erzurum'da da vahşet yapmıştı. Bu katliamları baktığımızda Ermenilerin dünden bugüne hiç değişmediğini görüyoruz ve günümüzde de Ermeni terörizmi PKK aracılığıyla devam etmektedir. İnsan Hakları kılıcını kuşanmış batı neden hala Ermenilere soykırım yaptığımız iddiasıyla bizi yargılamaya çalışıyor? Çünkü onlar için devletlerinin menfaatleri söz konusu olunca Türkün kanının hiçbir kıymeti kalmaz. Modern dünya Türklerin katledilmesine hep seyirci kaldı. Türkler söz konusu olunca insan hakları, egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı hemen unutuluyor. Hocalı'da açıkça soykırım yapmış olanları niçin hatırlamıyorlar, niçin gündeme getirmiyorlar. İmralı'da bulunan caninin sağlık durumunu gündeme getiren batılıların bu soykırım karşısında sessiz kalması çok manidardır"dedi.

ÖZÜR DİLİYORUZ KAMPANYASINA İMZA ATANLAR TARİHE İHANET ETTİ
Türkiye'de "Hepimiz Ermeniyiz" diye yürüyüş yapanların Hocalı'daki vahşete sessiz kaldığını ve masum insanların öldürüldüğü o dönemde benzeri bir yürüyüş yapmadığını da hatırlatan Akarca sözlerini şöyle tamamladı; " Dışarıda ve içerdeki hain odaklardan cesaret alarak 1915 olaylarına ilişkin bazı sözde aydın ve akademisyenler "Özür Diliyoruz" kampanyası başlattı. Bu kampanyaya imza koyanlar Ermenilerin katlettiği aziz şehitlerimize ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın tarihine ihanet etmiştir. Yine bu imza sahipleri şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Eğer bir milletin aydınları bunlar gibi olursa o milleti dize getirmek çok kolay olur. Tarihten günümüze Ermeni meselesinin, çıkarları olan emperyalist devletlerin plan ve programları dahilinde yürüyen bir süreç olduğunu hatırlamamız gerekiyor. Tarihte başta Fransa olmak üzere Avrupa devletleri Ermenileri çok kullanmıştır. Bu gerçekleri bilmeden yaşananları doğru analiz etmek mümkün değildir. Tarih boyunca Türkler hiçbir zaman soykırım uygulamamıştır. Türk Milleti olarak kin ve nefreti de hiç sevmeyiz. Hoşgörülü olduğumuz gibi mazlumun yanında yer alırız"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile