Uşak'ta Toplu Taşıma İçin İmzalar Atıldı

Uşak’ın toplu taşımasında milat niteliğinde olan kartlı sistemin protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak'ta toplu taşımada süren keşmekeşin önüne geçileceğini belirterek, "Kentin toplu taşımasında revizyon yapılması için uzun zamandan beri uğraş veriyoruz. Kartlı sistem ile kent birçok konuda rahatlayacaK." dedi.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın makamında imzalanan protokole; Belediye Meclis Üyesi ve Şoförler Odası Başkan Vekili Mustafa Korkmaz, E-Kent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Erigüç, Uşak Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Ekrem Taşkestik ve E-Kent firması yetkilileri katıldı.

Protokolde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, yeni sistemde otobüslerden duraklara kadar birçok farklılık yaşanacağını kaydetti.

Erdoğan, “Kartlı taşıma sistemi için belediyemiz ve belediye meclisimiz yoğun bir mesai sarf etti. Yeni sistemde kullanılacak kartlar fonksiyonel olacak ve birçok alanda ortak kullanım sağlayacak bir kart olma özelliğinde olacak. Yeni sistemde, otobüs durakları dahi değişecek ve Avrupa’dan daha modern bir sistem işleyecek.” diye konuştu.

E-Kent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Erigüç ise sistemin birçok ilde başarı ile yürütüldüğünü vurguladı. Türkiye’nin birçok kentinde sistemden memnuniyet duyulduğuna dikkat çeken Erigüç, “Sistem, girdiği illerde hep başarı elde etti. Uşak’ta da sistem ile birçok yenilik olacak. Otobüslerde konfor olmakla birlikte vatandaşlarımız her yönü ile rahat edecekler.” diye konuştu.

Belediye Meclis Üyesi ve Şoförler Odası Başkan Vekili Mustafa Korkmaz ise sistemin otobüsçüler açısından da birçok fayda sağlayacağını belirtti.

MODERN SİSTEM
Yeni toplu taşıma sisteminin son derece modern olacağını ve hayatları kolaylaştıracağını ifade eden Başkan Ali Erdoğan, “Uşak Belediyesi olarak önemli bir işe daha imza attık. Toplu taşımada entegrasyonun son noktasına geldik. Türkiye’de önemli işlere imza atmış bir firma ile anlaştık. Uşak’ta toplu taşıma sistemi 45 gün sonra tamamıyla değişiyor. Artık dolmuş sistemi kalkıyor ve yerine otobüs sistemi geliyor. En az 50 kişilik otobüsler hayata geçiyor. Sistem, Uşak halkını bireysel taşıttan ziyade toplu taşımaya özendirecek. Yeni kartlarımız, termal tesislerden çocuk oyun köyüne, gençlik merkezlerinden müzemize kadar tamamen geçecek. Bu kart, belediye ve Uşak halkı ile organik bağ oluşturacak. Kartımız, aynı zamanda kredi kartı fonksiyonuna sahip olacak. Konu ile ilgili BDDK’nın yönlendireceği bir banka ile çalışma olacak. Bu kartın içinde birçok avantaj olacak. Bu sistemde, belediye bu işin koordinatörü ve proje yürütücüsüdür. Toplu taşım artık tek elden yürütülmüş olacak. Belki çok yakın zamanda İsmetpaşa Caddesi’ne araç girmeyecek, toplu taşıma girecek. Otobüslerimiz akıllı olacak. Akıllı duraklar olacak. Avrupa’dakinden daha güzel olacak bir sistem başlıyor. Meclis üyelerimizin de desteklerini unutmayacağız. Meclis, bu konuda oy birliği ile destek çıktı. Bu nedenle desteği olan herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

METROBÜS DE GELİYOR
Sistemde radikal değişikliklerin de olacağına işaret eden Erdoğan, “Yakın zamanda üniversite ve hastane arasında işlem görecek 4 adet metrobüs gelecek. Bu sistem ile kentimize bir kolaylık daha sağlanmış olacak. Metrobüs ile öğrencilerimiz de rahatlamakla birlikte, hastaneden dönen vatandaşlarımıza da büyük kolaylık sağlamış olacağız. Yeni toplu taşıma sisteminin getireceği güzellikle ilimiz halkını mutlu edecek.” diye konuştu.

SİSTEM GİRDİĞİ İLLERDE BAŞARILI OLDU
E-Kent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Erigüç, sistemin girdiği her yerde başarı sağladığına dikkat çekti. Erigüç, şöyle dedi: “Firmamız, Türkiye’de büyük işler yapan bir firmadır. Birçok büyükşehir, şehir ve ilçede çalışmalarımız var. Toplam 19 yerleşim yerinde çalışıyoruz. Akıllı kartların kullanımı ile yeni şehir teknolojilerine katkı sağlıyoruz. Bu sistem ile toplu taşıma sistemini takip ediyor. Park yapabiliyor ve araçların nerede olduğunu öğrenebiliyor. Ekran üzerinden reklamlar bile yapılabiliyor. Halk da bilinçlendirilebiliyor ekranlardan. Bu nedenle sistem çok faydalı olmakla birlikte büyük kolaylıklar sağlayacak.” Belediye Meclis Üyesi ve Şoförler Odası Başkan Vekili Mustafa Korkmaz ise sistemin faydalarından otobüsçülerinden önemli kazanım elde edeceğini belirtti.

Vatandaşlar ile birlikte otobüsçülerin sistemin güzelliklerini hissedeceğini ileten Korkmaz, ilin ihtiyacının atılan imzalar ile giderildiğini sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile