Uşak'tan Kısa Kısa

Kütahya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Filiz Gürboğa ve beraberindeki heyet Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı ziyaret etti.

Ziyarette kentteki kültür varlıklarının geleceği ve yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yaptığı açıklamada kentin dokusuyla bütünleşmiş kültür varlıklarının gelecek nesillere ulaştırılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Kentte bulunan kültür varlıklarının en iyi hale getirilmesi için işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Cahan, "Uzman bir ekip ve ilgili mercilerin katkıları ile titiz bir çalışma yaparak öncelikle kentteki kültür varlıklarının tespiti ve ihtiyaçları doğrultusunda bir rapor hazırlayıp çalışmalara başlayacağız" dedi.


- Bin 320 kilogram atık pil toplandı
Uşak Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyası kapsamında bin 320 kilogram atık pil toplandı.
Toplana piller Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne (TAP) teslim edilirken, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kenti her yönüyle yaşanabilir hale getirmeye çalıştıklarını, bu amaçla çevre sorunlarının çözümüne önem verdiklerini belirtti.

Cahan, atık pillerin çevreye ciddi zararlar verdiğini belirterek toplanması için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.


- Bisiklet yolu projesi başladı
Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi ile kent merkezi arasında yapılacak bisiklet ve yaya yolu projesine başladıklarını söyledi.

Cahan yaptığı açıklamada, "Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi"ne ilişkin çalışmaların Gülistan Evleri mevkisinden yoğunlaştığını ifade ederek,"Yaklaşık 7 kilometrelik alanda bisiklet ve yaya yolu oluşturacağız, üniversite öğrencilerimiz bisikletleriyle okula gidip gelebilecek. Projeyi önemsiyoruz. Yeni eğitim öğretim dönemine yolu bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.


- Uşak Üniversitesi'nde "Piri Reis ve Haritaları Konferansı"
Uşak Üniversitesi Coğrafya ve Ekoloji Topluluğu tarafından "Piri Reis ve Haritaları" konferansı düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Elibüyük, Piri Reis'ten önce dünyada haritacılık ve çizilmiş dünya haritalarının durumunu aktardı.
Piri Reis'in, Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik eserinde yer alan meşhur dünya haritası ve diğer haritaları nasıl çizdiğini aktaran Prof. Dr. Mesut Elibüyük "Piri Reis, haritalarında kullandığı ölçek, yön oku, çeşitli işaretler, renkler, simgeler ve kenar bilgileri ile limanlar, bitki örtüsü, yer şekilleri, su kaynakları, o bölgede yaşayan hayvanlar, eski ve yeni yerleşmeler, şehir ve köyler hakkında ayrıntılı bilgiler vermiş ve bunları haritalarda göstermiştir. Piri Reis, haritasında, yazı, şekil ve renklerle, günümüz dünyasında 40 kadar ülke ile ilgili ayrıntılı bilgi vermiştir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile