Uşak Termal Şehri Olacak

Uşak - Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentin önemli termal rezervlerinin bulunduğunu ve bu kaynağın ön plana çıkarılması yönünde yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Umut ediyorum ki bir yıl gibi bir sürede burası termal cazibe merkezi haline gelecek. Kentimiz termal turizme anılmaya başlayacak" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kayaağıl köyü yakınlarında kurulan Uşak Belediyesi Termal Tesisleri, gazetecilerle birlikte inceledi. Tesisin temmuz ayında hizmete gireceğini bildiren Erdoğan, ilin termal kaynak bakımından da zengin olduğunu kaydetti.

Belediye tarafından 3 yıl önce başlanan termal çalışmalara değinen Erdoğan, açılan 3 kuyuda 49-53 santigrat derece sıcaklığa sahip 5,5-6 gram arasında mineral değeri olan termal suyun bulunduğunu söyledi.

Suyun İstanbul Üniversitesi'nde incelendiğini ve laboratuvar sonuçlarına göre 39 farklı hastalığa iyi geldiğinin ortaya çıktığını bildiren Başan Erdoğan, "Sağlık Bakanlığı'nın bize verdiği raporda, bölgede tedavi amaçlı merkez kurulabileceği belirtildi. Rapor doğrultusunda bölgede termal tesis için çalışmalara başladık" dedi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan 3 bin 500 metre kare kapalı alana sahip tesisin, hizmete girmesinin ardından, bölgeye yatırımcıyı da çekeceğini savundu.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Tesiste, bölgeye günü birlik ziyaretçilere hitap edecek, yüzme havuzu, tedavi merkezleri, masaj salonları, sauna ve kafeterya bulunacak. Bu tesisin ardından 120 konutluk apart projeyi hayata geçireceğiz. Bölgeye yaklaşık 10 milyon TL yatırım yapacağız. Umut ediyorum ki bir yıl gibi bir sürede burası termal cazibe merkezi haline gelecek. Kentimiz termal turizme anılmaya başlayacak. Uşak termal şehir olacak. Buna öncülük ettiğimiz için mutluyuz"

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile