Usak Üniversitesi Kalitesini Tescilledi

Usak Üniversitesi Kalitesini Tescilledi

Usak Üniversitesi Yüksekögretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri oldu.



Usak Üniversitesinin; egitim-ögretim, Ar-Ge, toplumsal katki gibi temel faaliyetleri YÖKAK tarafindan tescil edilmis oldu. Usak Üniversitesi 2022 yili Kurumsal Akreditasyon Programinda akredite edildi.

Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan yüksekögretim kurumlarindaki niteligin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katki saglanmasi amaciyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programi (KAP) çerçevesinde Usak Üniversitesi ‘Kurumsal Akreditasyon’ almaya hak kazandi.

Bagimsiz degerlendirme takimlari tarafindan kurumlarin iç degerlendirme raporu temel alinarak yürütülen degerlendirme programi sonrasinda, 26 Nisan 2023 tarihli YÖKAK Nisan ayi kurul toplantisinda alinan kararla Usak Üniversitesi iki yilligina akredite edildi.

Kurumsal Akreditasyon Programinin (KAP) yüksekögretim sisteminin kalite güvencesine iliskin önemli unsurlarindan birisi haline geldigini belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, yaptigi açiklamada kurumsal akreditasyona sahip bir üniversitenin diger üniversitelere göre öne çiktiginin altini çizdi.

Prof. Dr. Savas, göreve geldikleri andan itibaren baslattiklari kalite çalismalarinin sonuç verdigini belirterek bu basarinin Usak Üniversitesinin ne kadar dogru hedefler belirlediginin göstergesi oldugunu söyledi.

YÖKAK tarafindan iki yilligina akredite olduklarini aktaran Rektör Savas ‘‘Bu daha baslangiç. Çünkü kalite; son noktasi olan bir hedef degil hiç bitmeyecek bir süreçtir. Bunun bilinciyle çalismalarimiza devam edecegiz. Hedefimiz üniversitemizin tüm birimlerinde kaliteyi yakalamak, egitimin niteligini en üst seviyeye çikarmaktir” seklinde konustu.



Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan gerçeklestirilen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) Yüksekögretim Programlari ve Kontenjanlari Kilavuzunda da YÖKAK tarafindan kurumsal akreditasyon verilen yüksekögretim kurumlarinin bilgilerinin kamuoyuyla paylasildigina dikkat çeken Prof. Dr. Savas, “Geçtigimiz günlerde Fen Edebiyat Fakültemizin Cografya, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyati 5 yilligina, Arkeoloji, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Sanat Tarihi 3 yilligina, Egitim Fakültemizde Türkçe Ögretmenligi ve Ilkögretim Matematik Ögretmenligi programlari ise 3 yilligina akrediteye sahip olmuslardi. Simdi üniversitemiz de iki yilligina akredite oldu ve 2023 YKS Kilavuzunda akredite edilmis bir üniversite olarak yerimizi alacagiz. Tercih yapacak ögrenciler için bu belgeler çok önemli. ” ifadelerini kullandi.

Akreditasyon sürecinde emegi geçenlere tesekkür eden Rektör Savas, “Akreditasyon süreci boyunca emeklerini esirgemeyen basta üniversitemiz kalite komisyonu üyelerine, akademik ve idari personelimiz ile tüm iç ve dis paydaslarimiza tesekkür ederim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile