Uşak Üniversitesi'nden Örnek Proje

Uşak Üniversitesi'nden Örnek Proje

Uşak Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu bünyesinde hazırlanan 'Görme Engelli Bireylerin Uzaktan Eğitimi ile Mesleki Eğitim' adlı AB projesi düzenlenen törenle tanıtıldı

Uşak Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu bünyesinde hazırlanan 'Görme Engelli Bireylerin Uzaktan Eğitimi ile Mesleki Eğitim' adlı AB projesi düzenlenen törenle tanıtıldı. Törende konuşan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, projenin önemine değinerek ilde 2 bin 50 özürlü ailesine ayda 540 TL evde bakım parası ödendiğini söyledi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Amfi'sinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, Özürlü Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Ataman, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Projenin tanıtım toplantısında bir açılış konuşması yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, üniversitede 7 AB projesi yürüttüklerini ifade ederek "Uşak Üniversitesi,'ni engelsiz üniversite hüviyeti kazandırmayı amaçlıyoruz"dedi. Projenin engelsiz üniversiteler çalışmalarına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını anlatan Adnan Şişman, " Genç bir üniversite olmamıza rağmen 4 yılda büyük başarılar elde ettik. Üniversitemizde halen 7 AB projesi yürütülmektedir. Bu projeler arasında en önemlisi bugün tanıtımını yaptığımız projedir. Bu projeyi geniş katılımlı bir toplantı ile açmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz"dedi.
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, konuşmasında özürlüler için son yıllarda yapılan çalışmaları ve AB müktesebatının Türkiye'ye sağladığı katkılara değindi. Uşak Üniversitesi'nin 4 yıl önce kurulmuş olmasına rağmen kısa sürede büyük başarılara imza attığını ve gelecekte tercih edilen üniversiteler arasında yer alacağına inandıklarını ifade eden Vali Çakacak, "Özürlüler konusunda uluslar arası bir proje hazırlayan Uşak Üniversitesi hepimizi gururlandırdı. Üniversitemiz halen 7 AB projesi yürütmektedir. Bu çalışmalar gelecekte daha önemli hale olacak ve Uşak Üniversitesi Türkiye'nin en saygın ve tercih edilen üniversiteleri arasına girecek. Toplumun özürlülerin farkında olması gerekiyor. Aslında özürlülük uzuvların kaybedilmesi ile sınırlı değildir. İnsanların bazı yetenekleri olmayabilir ama önemli olan gönülden özürlü olmamaktır. Gönülden özürlü demek insanları sevgiyle bakamamak demektir. Önemli olan bu dur. Özürlüler acınmak istemiyor, imkan verilmesini istiyor. Özürlülere uzaktan eğitim yoluyla mesleki eğitim vermek çok önemli bir konu. Projenin paydaşlarına ve emek verenlere teşekkür ediyorum"dedi.

2 BİN 50 AİLEYE EVDE BAKIM PARASI VERİYORUZ
Devletin 2005 yılından bu yana özürlüler konusunda ciddi çalışmalar yaptığını da ifade eden Vali Özdemir Çakacak şöyle devam etti; Özürlüler hükümetin ve toplumun önem verdiği bir konu. 2005 yılından bu yana Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın sürdürdüğü çalışmalar konusunda güzel gelişmeler yaşanıyor. Özürlülerin bakımı kolay değil. Hükümet özürlülerin evde bakılması konusunda önemli çalışmalar yaptı ve evde bakım parası verilmesini kararlaştırdı. Bu kapsamda ilimizde 2 bin 50 özürlü ailesine aylık 540 TL para veriliyor. Bu çok önemli bir destek. Bunun dışında ilimizde yeni bir Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açtık. Burada özürlü vatandaşlarımız yatılı olarak kalıyor ve her türlü ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu merkezin resmi açılışı henüz yapılmadı ama şuanda 26 özürlü vatandaşımız buradan hizmet alıyor. Bu merkezde evde bakımı yapılan özürlülerimizin misafir olarak ağırlanması imkanı da var. Uşak olarak özürlüler konusunda duyarlıyız ve toplumunda duyarlı davranacağını düşünüyoruz"dedi.

ÜNİVERSİTELERDE 3 BİN 375 ÖZÜRLÜ ÖĞRENCİ VAR
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş ise konuşmasında ülke genelindeki 154 üniversitede öğrenim gören özürlü öğrencilerin sayılarını verdi. YÖK olarak özürlüler konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Atilla Eriş, şunları söyledi; "Uşak Üniversitesini bu projesi nedeniyle kutluyorum. Ülkemizde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Son referandum ile özürlüler için pozitif ayrımcılık getirildi. Biz YÖK olarak da özürlüler konusunda yeni bir yönetmelik çıkardık. Bu yönetmeliği gelişmelere uygun hale getirdik. YÖK olarak biz bu konuda örnek olmalıyız. Tüm üniversitelerimizde özürlü öğrenciler için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Ayrıca tüm sivil toplum kuruluşları, basın, bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla özürlüler konusunda sıkı ilişkiler kuruyoruz. Sadece üniversitelerde değil her alanda özürlüler için çalışmalar yapılmasını arzu ediyoruz. 2009 yılı sonu itibariyle 128 üniversitede 3 bin 584 engelli öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin 3 bin 375 tanesi devlet üniversitelerinde öğrenim görüyor. Engelli öğrenci oranımız ise binde 13'tür. Türkiye'deki üniversiteler arasında en fazla engelli öğrenci Pamukkale Üniversitesi'nde bulunuyor. Engelli öğrencilerin bin 337 tanesi ise görme engeli öğrencilerimizdir. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi bu projenin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Biz YÖK olarak yüksek öğrenimde kaliteyi arttırmak için özürlü öğrencilere diğer öğrenciler kadar önlem veriyoruz. Bu nedenle de eşitlik fırsatını özürlü öğrencilerimize sunmak zorundayız"dedi.
Konuşmaların ardından proje hakkında bir sunum gerçekleştirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile