Uşak Üniversitesi “Uluslar Arası Katılımlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Sempozyumu” Düzenleyecek

Uşak Üniversitesi “Uluslar Arası Katılımlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Sempozyumu” Düzenleyecek

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün de desteğiyle “Uluslar arası Katılımlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Sempozyumu” düzenleyecek.

3 gün sürecek sempozyuma 137 akademisyen katılarak bildiri sunacak. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ramazan Çalık, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr M Akif Helvacı ile birlikte Sosyal Tesislerde düzenlediği basın toplantısıyla sempozyum hakkında bilgi verdi. Sempozyumu düzenlemek için yaklaşık 6 ay hazırlık çalışması yaptıklarını ve amaçlarının özgün eğitim modellerinin geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ramazan Çalık, sempozyumun öğretmen yetiştirme e geliştirme çabalarına ışık tutacağını söyledi.

3 gün sürecek sempozyuma Türkiye’nin değişik üniversitelerinden ve 7 ülkeden toplam 137 akademisyenin katılacağını ve katılımcılar arasında fakülte dekanlarının da bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Ramazan Çalık, “Sempozyum sonunda sunulan tebliğleri kitaplaştıracağız” dedi.

Düzenleyecekleri sempozyum sayesinde Uşak Üniversitesi’nin ve Uşak’ın tanıtımına da katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Ramazan Çalık, “7 ülkeden ve Türkiye’deki hemen her üniversiteden 137 akademisyenin katılacağı sempozyuma yaklaşık 300 dinleyicinin katılmasını bekliyoruz. Dinleyiciler arasında Milli Eğitim Müdürleri,, okul idarecileri, öğretmenler ve akademisyenler olacak. Bildiri sunacak 137 akademisyenin 25 tanesi fakülte dekanı. 3 gün sürecek sempozyum sonunda sunulan tebliğleri kitaplaştıracağız. Üniversitemize gelen misafirlerimizi ayrıca Ulubey Kanyonları, Clandras köprüsü ve Arkeoloji Müzesi gibi kentin tarihi ve kültürel değerlerini gezdireceğiz” dedi.

Düzenleyecekleri sempozyuma Milli Eğitim Bakanlığı’nın da temsilci göndereceğini sözlerine ekleyen Ramazan Çalık, “Bir ülkenin eğitim sisteminin niteliğinin temel belirleyicisi, sistemin en önemli unsuru olan öğretmenlerdir. Hiçbir eğitim sisteminin, o sistemi işletecek insan gücünün niteliğinin üzerinde hizmet üretemeyeceği gerçeği, öğretmenlerin yetiştirilme sürecini, okullardaki eğitim etkinliklerinin niteliği için kilit bir süreç haline getirmektedir. Bu nedenle, öğretmen yetiştirme sisteminin tüm bileşenlerinin, sürekli bir değerlendirme süreci içinde sorgulanması ve bugünün ve geleceğin gerektirdiği nicelik ve nitelikte öğretmen yetiştirmek için sürekli iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, mevcut uygulamaların değerlendirilmesi, gelişmiş ülkelerdeki uygulamaların izlenmesi ve özgün eğitim modellerin geliştirilmesinde bu sempozyumun öğretmen yetiştirme ve geliştirme çabalarına ışık tutmasını bekliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile