'Ladin'in Amerika'ya yönelik eylemleri sempatiyle izleniyordu'

'Ladin'in Amerika'ya yönelik eylemleri sempatiyle izleniyordu'

Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, Amerika'nın adaletsizliği devam ettikçe terörün hiç bir zaman son bulmayacağını söyledi.Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı ise, Ladin'in Amerika'ya dönük eylemlerinin Türkiye'de sempatiyle izlendiğini iddia etti.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin öldürüldü (Son Detaylar)

Habertürk ekranlarında yayınlanan Yiğit Bulut'un sunduğu Sansürsüz programının dün akşamki El Kaide lideri Usame Bin Ladin öldürülmesi ve Ortadoğu'da yaşananlar tartışıldı.

Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı, "Ladin öldürüldü. Radikal islamdan kaynaklanan terör biter mi, orada şüpheliyim. Belki çok azgın bir şekilde de gelebilir" diyerek, Türkiye'nin coğrafi olarak tam bunun ortasında olduğuna dikkat çekti.

"TÜRKİYE KESKİN BİR NATO ÜLKESİ GİBİ DAVRANDI"

"Cumhurbaşkanının sabahın ilk saatlerinde çok memnun olduk demesi, acaba Türkiye seçime giderken kamuoyunda etkili olur mu?" diye soran Ataklı şöyle devam etti:

"Tabiki El Kaide örgütünün yaptıklarını kimse desteklemiyor. Ben bin Ladin'in bazı eylemlerinin özellikle Amerika'ya yönelik eylemlerinin, bizim kamuoyunun çok ciddi bir kesiminde, sempatiyle izlendiğini, açık açık söylenmese bile bir şekilde memnuniyet duyulduğunu fark ediyorum. Ladin Türkiye'de lanetlenen bir konumda değildi. Türkiye'de kimse oh gitti demedi. Ama iktidar bundan büyük memnuniyet duydu. Tam bir keskin NATO ülkesi gibi davrandı. Tavır yanlış değil cumhurbaşkanın sözleri de doğru. Ama büyük memnuniyetle karşıladık sözü, arkadan dışişlerinin bu açıklamayı yapması... Biz fazla bir NATO ülkesi gibiyiz. Ben muhalefet partisi olsam bu seçimde bunu cayır cayır kullanırım."

"AMERİKA'NIN ADALETSİZLİĞİ DEVAM ETTİKÇE TERÖR SON BULMAZ"

Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak ise, bir müslüman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Ladin'in öldürülmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bunun sebebi şu; müslümanlığa karşı dünyada bir tepki oluşmasına vesile olduklar ve islamafobinin gelişmesine vesile oldular. Dolayısıyla aslında müslüman ülkelerin bundan daha büyük bir rahatlık ve huzur duymaları lazım" dedi.

Terörün Amerikanın bu adaletesizliği devam ettikçe hiç bir zaman son bulmayacağını savunan Ilıcak, "Yani İsraille Amerikan işbirliği Ortadoğuya hakim oldukça, gücü olmayan müslümanlar haksız yere öldürüldükçe bu terör bitmeyecektir. Aynı şekilde İsrail bunu devlet olarak yapıyor. O bakımdan bu terör eylemlerinin bitmesine engel yok. Eğer siz bir Filistin devletini kurabilirseniz, İsrail'i de tanırsa Arap ülkeleri ve bu hareketler sonucunda demokratik yapılanmalar olabilirse, o zaman belki Ortadoğu rahat bir nesfes alabilir" değerlendirmelerinde bulundu.

"LADİN BİR MASALDI"

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Hikmet Çetinkaya da, Usme Bin Ladin'i Amerika'nın yarattığını ifade ederek, "Aynı taliban gibi. Taliban nasıl yaratıldı? Rusya Afganistan'ı işgalinde mülteci kamplarındaki çocukları topladı eğitti. El Kaide'yi de aynı şekilde eğitti ve mitolojide tanrılar vardır bunlar masaldır. Ladin de bir masaldı. Dünyanın her tarafında Arap coğrafyasında da Kuzey Afrika'da da, Türkiye'de dahil olmak üzere her yerde bunların ölü hücreleri vardı. O bir simgeydi. Burada asıl önemli mesele Arap coğrafyasının yeniden dizayn edilmesi" şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile