Üsküdar Belediyesi Istanbul'a Gelen Depremzedeler Için Sosyal Market Açti

Üsküdar Belediyesi Istanbul'a Gelen Depremzedeler Için Sosyal Market Açti

Deprem haberi duyulur duyulmaz ilk olarak arama kurtarma ekiplerini deprem bölgesine sevk eden Üsküdar Belediyesi, diger ihtiyaçlar için de seferber olmus durumda. Arama kurtarma ekiplerinin ardindan sorumluluk alani olan Iskenderun’a mobil asevi kuran Üsküdar Belediyesi, bölgede büyük ihtiyaç olan seyyar tuvalet ve lavabo üretimine de basladi. Yardim toplama kampanyasini da farkli bir boyuta tasiyan belediye, Istanbul’a gelen depremzedelerin ihtiyaçlari için hareke geçti.

Mimar Sinan mahallesindeki Üsküdar Belediye binasinin 5. katini ve konferans salonunu ihtiyaç malzemeleriyle dolduran belediye yönetimi Sosyal Marketi hizlica kullanima açti. Üsküdar halkinin getirdigi yardimlarin bir bölümünü de tasnifleyerek depremzedelere açan belediye yönetimi depremzedelerle yakindan ilgileniyor. Hatay, Kahramanmaras, Malatya, Gaziantep, Adiyaman ve Diyarbakir gibi büyük afeti yasayan deprem illerinden Istanbul’a gelen depremzedelerin barinma ihtiyaci karsilandiktan sonra diger ihtiyaçlari saglaniyor.

Üsküdar Belediyesi’nin açtigi sosyal markette kullanilmamis her türlü giyim, kisisel temizlik ürünleri, çesitli gida malzemeleri ile anne ve çocuklar için özel esyalar yer aliyor. Üsküdar belediyesine gelen depremzedeler sicak yemegin ardindan sosyal markete götürülerek tüm ihtiyaçlari karsilaniyor. Depremzedeler ileriki günlerde de ihtiyaçlarini sosyal marketten karsilamaya devam edebilecekler.

Bu arada bagislar için de Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi ortak nokta olarak belirlendi. Vatandaslar, STK’lar ve firmalarin kullanilmamis yeni kiyafet, çamasir, kisisel hijyen malzemeleri, yastik, yorgan ve battaniye gibi barinma ihtiyaçlari ile gida malzemeleri Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile