Üsküdar'da 2 Asirlik Tarihi Caminin Kubbesindeki Kursun Plakalar Çalindi

Üsküdar'da 2 Asirlik Tarihi Caminin Kubbesindeki Kursun Plakalar Çalindi

Üsküdar’da bulunan 196 yillik Defterdar Tahir Efendi Camii’ye ait kubbelerin üzerindeki kursun plakalar çalindi. Mahalle sakinleriyse aralikli olarak yasanilan hirsizlik olayi sonrasi duruma tepki gösterdi. Kubbesindeki kursun plakalarin çalindigi cami dron ile görüntülendi.



Olay, geçtigimiz günlerde Üsküdar’da meydana geldi. Iddiaya göre, 1826 yilinda ibadete açilan Defterdar Tahir Efendi Camii’nin kubbeleri üzerinde bulunan kursun plakalar çalindi. Yapiminin tamamlandigi dönemde deniz kenarina yakin oldugu gerekçesiyle Harem Iskele Camii olarak da bilinen 2 asirlik tarihi camiye, farkli günlerde gelen süpheliler, kursun plakalari yerinden sökerek parça parça çaldi. Hirsizlik esnasinda kubbeler de zarar gördü. Tahir Efendi tarafindan yaptirildigi belirtilen tarihi camide yasanan hirsizlik olayi sonrasi çevredeki vatandaslar duruma tepki gösterdi.



“2 gece önce yeniden gelerek kursun plakalari çalmislar”

Yasanan olay sonrasi konusan mahalle sakinlerinden Saban Demirdag, "Bu olaylar son 2 haftadir yasanmaya basladi.

Ilk çalindiginda durumu polis ekiplerine bildirdik. Buraya gelerek inceleme yaptilar. Birkaç gündür hirsizlik yasanmiyordu. 2 gece önce yeniden gelerek kursun plakalari çalmislar. Süpheliler, buranin sakin bir sokak olmasindan faydalaniyorlar. Hirsizligin önüne geçemiyoruz. Cami imam ve müezzinine de durumu bildirdik” diye konustu.



Öte yandan kubbesindeki kursun plakalarin çalindigi cami havadan görüntülendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile