Üsküdar'da Down Sendromu Farkindalik Günü'nde Özel Çocuklar Seda Sayan Ile Bulustu

Üsküdar'da Down Sendromu Farkindalik Günü'nde Özel Çocuklar Seda Sayan Ile Bulustu

Üsküdar Belediyesi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü’nü, down sendromlu gençlerin çalistigi Tebessüm Kahvesi’nde düzenlenen etkinlikle kutladi. Etkinlige Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve sarkici Seda Sayan katildi.

Üsküdar Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü’nü down sendromlu gençlerin çalistigi Tebessüm Kahvesi’nde düzenlenen etkinlikle kutladi. Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve sarkici Seda Sayan düzenlenen etkinlige katildi.

Down sendromlu gençler Seda Sayan’i çiçekle karsiladi. Sarkilar esliginde devam eden eglenceli sohbetin ardindan Seda Sayan down sendromlu gençler ile hatira fotografi çektirdi.

“Engel insanlarin zihinlerinde”

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, ”Ben bunlara meleklerimiz diyorum. Üsküdar Belediyemizin Tebessüm Kahvesi’nin çalisanlari bunlar. Benim çalisma arkadaslarim. Mesai arkadaslarim. Bu güzel meleklerimizle Üsküdarlilara hizmet ediyoruz. Onlar da çok mutlu, biz de çok mutluyuz. Bugün de 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü olmasi dolayisiyla tabii ki özel misafirlerimizi agirliyoruz. Biz biliyoruz ki bu çocuklar kesinlikle engelli degil. Engel insanlarin zihinlerinde, beyinlerinde varsa bir engel ona yapacak bir sey yok ama hayati paylasmak için hayata mutlu bakabilmek için kesinlikle engel yok. Bakar misiniz piril piril hepsi. Bizim için çok kiymetli, çok önemli. Hiç islerini aksatmiyorlar mesailerini. Hatta diger arkadaslarimizdan daha erken geliyorlar. Onlari çok seviyoruz" dedi.

Tebessüm kahvesi projesinin yayginlasmasini istediklerini aktaran Baskan Türkmen, "Türkiye’nin her yerinde, her ilinde böyle çocuklarimizin hayata kazandirildiginda, hem onlar çok mutlu hem aileleri mutlu, hem de bu tür down sendromlu olanlarin hayata bakisini degistiren önemli bir proje. Bu sevgili kardeslerimizi en güzel sekilde agirliyoruz. Iyi ki Üsküdar var diyoruz. Iyi ki 21 Mart Down Sendromlular Günü var. Iyi ki siz varsiniz. Bayramimiz kutlu olsun çocuklar” seklinde konustu.

Tebessüm Kahvesi’nde çalisan Emrah Kuru, "Geldiginiz için çok tesekkür ederim. Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromlular günü. Seda Sayan geldi çok mutlu olduk. Sözünü tuttu. Çok güzel bir program oldu” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile