Üsküdar'da Köpegi Silahla Vurarak Yaraladilar

Üsküdar'da Köpegi Silahla Vurarak Yaraladilar

Üsküdar’da kimligi henüz belirlenemeyen kisiler, park önünde duran köpegi ates açarak yaraladi. Vatandaslar, yaralanan köpegi veterinere götürdü. Açilan ates sonrasi köpegin yaralandigi anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Olay, Üsküdar Barbaros Mahallesi’nde geçtigimiz Sali günü aksam saatlerinde meydana geldi. Iddiaya göre, Barbaros Mahallesi’nde bulunan Gökyüzü Parki’nda duran köpege kimligi henüz belirlenemeyen kisiler ates etti. Kursun köpegin omurilik kemigine isabet etti. Durumu fark eden vatandaslar yaralanan köpegi veterinere götürdü. Tedavi altina alinan köpegin hayati tehlikesinin devam ettigi ögrenildi. Polis ise olayla ilgili çalisma baslatti.

Dakikalarca acidan kivrandi

Köpegin kursunlandigi anlar güvenlik kamerasina yansidi. Görüntüde, parkin önünde duran köpege kursun isabet ettikten sonra aci içinde kaçmaya basladigi görülüyor.

“Agzi var dili yok sessiz sedasiz hayvanlar bunlar”

Olaya iliskin konusan mahalle sakini Umut Erdener, “Hemen yan tarafta ki apartmanda oturuyorum. Önce silah sesi duydum, yine ates ediyorlar burada diye düsünürken hayvanin inleme sesine cama çiktim. Hayvan asagiya dogru sürünerek kaçti. Devaminda hayvani bulduk, kursun omuriligine saplanmis ve felç kalma ihtimali yüksek gözüküyor. Bu hayvanlar burada düzenli bakilan hayvanlarimiz, çevrede bulunan mama kaplari da olsun suan mevcut durumda kedi, köpek görüyoruz. Komsularimiz sag olsun kendi riziklarindan arttirip veriyorlar. Agzi var dili yok sessiz sedasiz hayvanlar bunlar. Bunlar burada biraz havlayan köpekler. Bir yasa çikti hayvanlari koruma yasasi, iyi niyetle çikartilan bir yasa. Komsularimiz hayvanin pesine düsmeseydi belki tutanak bile tutulmayip kapanacakti. Biz burada besledigimiz hayvanin suan sakat kalma riskine mi üzülelim, böyle bir insanin komsumuz olduguna mi sinirlenelim. Senelerdir düzenli olarak aksam beslenme saatleri bellidir o saatte gelirseniz burada yemegini bekleyen hayvanlari görürsünüz. Polis ekiplerine haber verdik, geldiler tutanaklari tuttular. Bazen bu nokta da ikna edilmesi gerekiyor. Güvenlik kameralarinda sadece hayvanin vuruldugu an var. Onun haricinde kimin vurdugu ve nereden vurdugu gözükmüyor. Ben hemen pesine çiktigim için sokakta da kimseyi göremedim. O yüzden kendi adima çevrede ki apartmanlarin birisinden atildigindan süpheleniyorum” dedi.



“Benim kulagima çevreden bu köpegi öldürecegiz tehditleri geliyordu”

Bir diger mahalle sakini Erol Köseler, “ Bu hayvanlar mezarliktan geliyorlar ve aksam burada mamalarini yiyorlar. Biz hayvan severiz, mamalarini veriyoruz. Apartmaninin bu tarafinda görenler de var, ben düzenli olarak hayvanlara mamalarini veriyorum. Yemeklerini yedikten sonra zaten mezarliga tekrar gidiyorlar. Zaman zaman insanlar tekrar geçince mama verecek zannederek yanina gidiyorlar, bazilari korkuyor. Benim kulagima çevreden bu köpegi öldürecegiz tehditleri geliyordu. Sali aksami ben mama dagitiyordum burada ki hayvanlara daha sonra diger sokakta bulunan kedi ve köpeklere mama götürdüm. Tekrar parka dogru gelirken bir silah sesi duydum. Parkin etrafinda ki köpeklerde kosmaya basladi.

Yarali köpegi gördügümde sürünerek gittigini gördüm. Omurilik kemigine kursun gelmis, bu nedenle hayvan bu yüzden felç durumda arka bacaklari tutmuyor. Hayati tehlikesi devam ediyormus. Suan tahmin ettigim kadariyla besleme ve vitamin takviyesi sonrasi uygun bir zamanda ameliyat yapilacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile