Üsküdar'da Misafir Depremzedeler Bogaz Turunda Oruçlarini Açti

Üsküdar'da Misafir Depremzedeler Bogaz Turunda Oruçlarini Açti

Üsküdar Belediyesi tarafindan, ilçede misafir edilen 300 depremzede için bogaz turu düzenlendi. Programa katilan depremzede misafirler bogaz turu esliginde oruçlarini açti.

Kahramanmaras merkezli deprem felaketi sonrasi Üsküdar’a getirilen ve TOKI evlerinde kalan misafir depremzedeler için Üsküdar Belediyesi tarafindan bogaz turu düzenlendi.

Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen etkinlige Üsküdar Belediye Baskan Yardimcisi Zekeriya Sanlier ve depremzede vatandaslar çocuklariyla birlikte katilim sagladi. Kur’an tilaveti sonrasi ezanin duyulmasiyla depremzede vatandaslar Marmara Denizi’nde oruçlarini açti. Yemek ikrami esliginde bogaz turuna katilan vatandaslar bogaz manzarasi esliginde hatira fotografi çektirdi. Yasanan deprem felaketi sonrasi güzel bir aksam geçiren depremzede çocuklarin mutlulugu yüzlerine yansidi.

Düzenlenen iftar sonrasi konusan Üsküdar Belediye Baskan Yardimcisi Zekeriya Sanlier, "Bugün sizleri misafir ettik. Biz Ramazan öncesinde de sizlere farklilik olsun diye Istanbul’u ve Üsküdar’i taniyin diye misafir ettik. Ramazanin bereketini beraber paylasalim düsüncesiyle belirli periyotlarla Valide Sultan gemimizde sizleri misafir etmeye devam edecegiz" dedi.

Depremzede Bünyamin Polat, "Deprem anindan Kahramanmaras’taydik. Depremi bütün siddetiyle yasadik. 10 gün boyunca kar-firtina ile birlikte soguklari gördük. Yegenimiz enkaz altinda oldugu için orada nöbet tutmaya mecbur kaldik. Depremden 15 gün sonra buraya geldik. Üsküdar Belediyesinin tahsis ettigi TOKI konutlarinda kaliyoruz. Su anda Üsküdar Valide Sultan Gemisinde iftar programindayiz. Insallah birazdan iftarimizi açacagiz" dedi.

Iftar yemegi sonrasi konusan depremzede Ömer Kisi, "Kahramanmaras’tan geldik, 5 kisilik bir aileyiz. Üsküdar Belediyesinin bize tahsis ettigi TOKI konutlarinda kaliyoruz. Ailemizle beraber buraya iftara geldik. Baskan Hilmi Türkmen Bey’e tesekkür ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyorduk, buraya geldik kendi evimiz gibi rahatiz burada" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile