Usta Isim Halit Kivanç Son Yolculuguna Ugurlaniyor

Usta Isim Halit Kivanç Son Yolculuguna Ugurlaniyor

Ünlü gazeteci ve maç spikeri Halit Kivanç, son yolculuguna ugurlaniyor.

97 yasinda hayatini kaybeden ünlü gazeteci ve maç spikeri Halit Kivanç, son yolculuguna ugurlaniyor. Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, eski Genelkurmay Baskani Ilker Basbug, Orhan Gencebay, Ali Kirca, Selim Soydan, Fatih Altayli, Erol Evgin, Demet Akbag, çok sayida ünlü katiliyor. Usta isim Halit Kivanç, cenaze namazinin kilinmasinin ardindan Zincirlikuyu Mezarligi’nda topraga verilecek.

Törene katilan ünlü haber spikeri Ali Kirca, “Üzgünüz. Çok güzel bir hayat yasadi. Hepimizin hayatina dokundu. Halit Kivanç, Türkiye’de alfabenin 29 harfine, 29 kusaga dokunabilen ve 29 kusagi yakalayabilen biriydi. 97 yasina kadar, uzun yasadigi için degil, dogru yasadigi için böyleydi. Biz onunla çok sey paylastik. Ben 11 yasindayken yasadigim sehir Aksehir’e kitap imzalamaya gelmisti, ilk kitap imzalattigim insandi. O kitap simdi yok ama o kitapta yazdiklari, yasattiklari, sonra bize biraktiklari ve dostlugundan kalan mirasin terekeleri yüregimde yasiyor. Iyi ki vardi. Dogrulariyla vardi” dedi.



Halit Kivanç’la olan hatiralarindan bahseden ünlü sanatçi Erol Evgin, “Halit Agabeyimiz bir ulu çinardi. Sanat, spor dünyasinda ve Türk halkinin kalbinde çok baska bir yeri vardi. Çok büyük bir kayip. Çok anilarimiz var. ‘Seni ilk kez ben sundum’ diye hatirlatirdi bana. Biz 2005 yilinda Halit Kivanç Gecesi yapalim istedik, saygi gecesi yapalim istedik. Ben telefon ettim, o zaman Bodrum’daydi. ‘Halit Agabey, senin için bir gece yapmak istiyoruz’ deyince ‘ben gelir katilirim’ dedi.

‘Halit Agabey, biz senin için gece’ yapacagiz deyince, sustu. ‘Simdi gözyaslarimi tutuyorum, telefonu kapattiktan sonra aglayacagim’ demisti. Lütfi Kirdar Salonu’nda bütün sanatçilarin katilimiyla müthis bir gece yapmistik. Ona uzun yillarin karsiligi olarak tesekkürlerimizi sunmustuk. Nurlar içinde uyusun, mekani cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Ünlü oyuncu Demet Akbag ise, “Bende yeri çok ayridir, Türkiye’nin de çok sevdigi önemli bir yüz ve insandir. Hepimizin basi sag olsun. Bugün onu buradan ugurlayacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile