Usta Olarak Basladigi Firinin Sahibi Oldu, 40 Yildir Simit Satiyor

Usta Olarak Basladigi Firinin Sahibi Oldu, 40 Yildir Simit Satiyor

Zonguldak’in Devrek ilçesinde 50 yasindaki Ercan Sevinç, usta olarak çalistigi firini sahibinden devraldi. 40 yildir firinda simit satan Sevinç, meslegini çocuklariyla birlikte sürdürüyor.

Devrek ilçesinde yasayan 50 yasindaki Ercan Sevinç, meslek sahibi olmak için küçük yasta önce Zonguldak il merkezine gelerek bir süre çalisti. Gurbette çalismanin zorlugu nedeniyle ilçeye geri dönen Sevinç; burada bir simit firininda usta olarak çalismaya basladi.

Sahibinin firini satmak istemesiyle isyerini devralan Sevinç, 10 yasinda basladigi meslegi 40 yil boyunca sürdürdü. Dünyaya gelen dört çocuguna simit firininda meslegi ögreten Sevinç, meslegini ömrü elverdigi müddetçe devam ettirecegini anlatti.

Sevinç, “40 yildir bu meslegi yapiyorum. Yasim 50. Çocukken gurbete çiktik. Zonguldak’ta 1-2 ay çalistik. Daha sonra Devrek’e geldik. Firinda usta olarak çalismaya basladim. Arkadasim devretmeyi düsündü. Bende talip oldum. Burada firinciliga devam etmek istedim. Halen daha da yapmaya devam ediyorum. Bu simidin özelligi Devrek’in meshur pekmezli simidi. Çocugumla birlikte yapiyorum. Kazandan firina kadar dört çocugumla bu meslegi yapiyorum” dedi.

Hazirladigi simitleri kizi Ebru Sevinç ile birlikte pismesi için firina gönderen Ercan Sevinç, kendisinden sonra meslegini çocuklarinin sürdürecegini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile