Usta Sanatçi Bedia Akartürk Sevenleri Ile Bulustu

Usta Sanatçi Bedia Akartürk Sevenleri Ile Bulustu

Denizli’de 4 gün boyunca birbirinden özel etkinliklere ev sahipligi yapan Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali sona erdi.



Denizli Büyüksehir Belediyesinin Türk el sanatlariyla ugrasan kadin girisimci ve kadin sanatkârlarin desteklenmesi, gelismelerine yardimci olunmasi, unutulmaya yüz tutmus sanat ve zanaatlarin yasatilmasi ve aile bütçelerine katki saglamalari amaciyla gerçeklestirdigi Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali sona erdi. Dört gün boyunca birbirinden özel etkinliklere ev sahipligi yapan festivalin kapanis programi usta sanatçi Bedia Akartürk’ün konseri ile son buldu. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçeklesen konsere Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, esi Berrin Zolan, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Hüdaverdi Otakli, Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Bilsen Özen, davetliler, kadin girisimciler ve çok sayida vatandas katildi.

Konser öncesi sahneye davet edilen Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, festival süresince üreten kadinlara destek olmak pek çok etkinlik gerçeklestirdiklerini ve imkan sagladiklarini söyledi.



Sizlerle birlikte nice güzel hizmetlere devam

Üreten kadinlarin her zaman yaninda olduklarini ifade eden Baskan Osman Zolan “Büyüksehir Belediyesi olarak her alanda kadinlara destek olmak için projeler yapiyor, destek oluyoruz. Siz degerli hanimefendiler daha fazlasini ve daha güzeline layiksiniz. Insallah sizlerle birlikte el ele, kol kola nice güzel hizmetler yapmayi Allah’im bize nasip etsin. Bu ilginiz ve katiliminizdan dolayi her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

Gönüllere taht kuran devlet sanatçisi Bedia Akartürk’ü agirlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarini ifade eden Baskan Zolan konusmasina söyle devam etti; “O güzel sesi sizlerle bulusmak istedik. Sizler de bu salonlari doldurdunuz. Her günümüz böyle güzellik ve neseyle devam etsin.” Konusmanin ardindan sahneye çikan Bedia Akartürk’e Baskan Zolan günün anisina üzerinde Denizli Horozu bulunan bir kaide hediye etti.

Hafta sonu Denizli festivale akin etti

Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nde hafta sonu birbirinden özel etkinliklere ev sahipligi yaparken, sevilen yazar, oyuncu anne olarak taninan Sermin Yazar söylesisi ile Denizlili sevenleri ile bulustu. Çocuklarin ve annelerin akin etigi söylesiye de katilan Baskan Osman Zolan, esi Berrin Zolan burada yogun ilgiyle karsilasti. 4 gün boyunca süren Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nde konserler, söylesiler, Workshop (Çalisma Atölyesi) egitimleri, ücretsiz saglik taramalarinin yani sira çocuklar için de kukla, palyaço gösterileri, yüz boyama ve sihirbaz gösterileri yer aldi. TRT Sanatçisi Yesim Dagli ve Büyüksehir Belediyesi Konservatuari sanatçisi Isil Koç da festivale katilanlara müzik ziyafeti yasatti.

Çalisma atölyeleri büyük ilgi gördü

Festival çerçevesinde öte yandan alanin uzman isimlerin verdigi çalisma atölyeleri de büyük ilgi gördü. Pastada mesaj yazma tekniginden beton ürün yapimina, çarpana dokumadan tas baskiya, dogru nefes alma tekniklerinden evde saglikli cilt bakimina uzanan pek çok konuda ücretsiz Workshop (Çalisma Atölyesi) egitimlerine katilimcilar yogun ilgi gösterdi. Egitmen Salise Aydin’in Maket Pasta Yapimi adli egitimi festivalde en yogun ilgi gören egitimler arasinda yer aldi. Festivalin sonun Baskan Zolan, esi Berrin Zolan ile tek tek stantlari ziyaret ederek, festivale katilan kadin girisimci ve katilimcilara katilim belgesini takdim etti, bol bol hatira fotografi çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile