Ustaibo Açıklaması

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, ''Her alanda Türkiye'nin yardımına ihtiyacımız var'' dedi.

Heyet ilk olarak Yalova Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Civelek, iki ülke arasındaki güçlü bağın artarak, gelişerek devam edeceği inancında olduğunu söyledi.

Ustaibo ise iki ülke arasındaki ilişkileri artırmak istediklerini belirterek, ''Türkiye'nin bugüne kadar Kosova'ya yapmış olduğu yardım hiçbir zaman göz ardı edilemez. Oradaki Türk soydaşlar ile Kosova halkı için Türkiye'nin o bölgede olması çok önemli. Türkiye'nin Kosova'ya bakış açısı bizi mutlu ediyor. İnşallah bu ilişkiler devam eder. Her alanda Türkiye'nin yardımına ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Kosovalı heyet, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı da makamında ziyaret etti. Koçal, iki ülke arasındaki ilişkinin çok üst düzeyde olduğunu, bunun da artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Konuk bakan yardımcısı ise Kosova'daki ''Türk soydaşlar'' hakkında bilgi verdi. Ustaibo, Kosova'da 20-30 bin civarında Türk bulunduğunu dile getirerek, ''Şu anda bir bakan, 3 bakan yardımcısı, 3 tane de milletvekilimiz var. Devlette çalışan çok sayıda soydaşımız var. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında gelişinden sonra önemli yatırımcılar ülkeye gelmeye başlamıştı'' ifadelerini kullandı.

Ustaibo, Kosova'da çok sayıda Türk hastanesi bulunduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi olması için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile