'Ustalar' Isimli Fotograf Sergisi Ada Modern'de

'Ustalar' Isimli Fotograf Sergisi Ada Modern'de

Ada Modern Sanat Galerisi, ünlü fotograf sanatçisi Mehmet Turgut’un ‘Ustalar’ isimli fotograf sergisine ev sahipligi yapmaya basladi. Ara Güler, Aydin Boysan, Ilber Ortayli, Sener Sen ve Cem Yilmaz gibi taninmis simalarin fotograflarindan olusan sergi 22 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.



Ünlü fotograf sanatçisi Mehmet Turgut, ‘Ustalar’ isimli fotograf sergisini Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde kurulan Ada Modern Sanat Galerisi’nde açti. Kusadasi Belediyesi, KUSAV ve Kusadasi Fotograf ve Sinema Sanati Denegi (KUFSAD) is birliginde hazirlanan serginin açilisina çok sayida davetliyle birlikte Kusadasi Belediye Baskan Yardimcilari Seyfi Seyhan Suvari, Yusuf Atak, belediye meclis üyeleri ve KUSAV Baskani Levent Köylü katildi.

Türk Sanat Kurumu tarafindan 2009’da yilin fotografçisi seçilen, 2014’te ise One Eye Land ödüllerinde Avrupa’da yilin fotografçisi ödülüne layik görülen Turgut’un eserleri sergi açilisina katilan sanatseverlerin yogun begenisini aldi. Ara Güler, Aydin Boysan, Ilber Ortayli, Sener Sen, Rutkay Aziz ve Cem Yilmaz gibi ünlülerin fotograflarindan olusan sergi 22 Ocak tarihine kadar gezilebilecek.

Sergi açilisinda konusan KUSAV Baskani Levent Köylü, “ Sevgili Mehmet Turgut, Ada Modern Sanat Galerisi’nde agirladigimiz ilk fotograf sanatçisi. Kendisi fotograf sanatinda 25’nci yilini kutluyor. Bu 25 yil içerisinde birçok sergi açti. Fakat Ustalar isimli sergisi ilk kez burada açiyor. Mehmet Turgut, fotograf sanatinda çok önemli isimlerden biri. Bizleri kirmayarak eserlerini galerimizde sergiledigi için sevgili Mehmet Turgut’a çok tesekkür ederiz” dedi.



Üç nesil fotograf sanatina emek veren bir ailenin üyesi oldugunu belirten Mehmet Turgut ise “Sevgili Levent Köylü ile yaklasik 1,5 sene önce Kusadasi’na geldigimde tanismistik. Kendisiyle irtibatimizi hiç kesmedik. Bu benim 2’nci organik sergim. Ilki Rock müzisyenlerinin fotograflarindan olusuyordu. Bu sergi için Türkiye’de taninmis simalarin fotograflarini seçtim. Sergide babam da dahil olmak üzere usta olarak gördügüm kisilerin fotograflari yer aliyor. Ayrica sergide 4 kolaj var. Buradaki her bir fotografin bende ayri bir önemi ve hikayesi var. Bu davete katilan herkese ve eserlerimi Kusadasi’nda sergilememe katki sunan Kusadasi Belediyesi, KUSAV ve KUFSAD yöneticilerine çok tesekkür ederim” diye konustu.



Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari de “Sevgili fotograf sanatçisi Mehmet Turgut’u Kusadasi’nda agirliyor olmaktan dolayi büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sanatçimizin eserleri yaklasik bir buçuk ay boyunca burada sergilenmeye devam edecek. Sanatseverleri sergiye mutlaka bekliyoruz. Kusadasi Belediyesi olarak sanata yatirim yapmayi sürdürecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile