Üstün Yetenekliler Kendi Robotlarını Yaptı

Üstün Yetenekliler Kendi Robotlarını Yaptı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (KUYEM) ilk öğrencileri olan ve bu yıl 6. sınıfa başlayan 20 öğrencisi 29-30 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılan ‘Üstün Yetenekliler Kendi Robotunu Yapıyor Çalışması’nı gerçekleştirdiler.

KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Robot Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmada öğrenciler gruplara ayrıldılar. İki gün süren çalışma Robot Kulübünün katılmış olduğu yarışmalarda yarışan robotlarının tanıtımı, yarışma görüntülerinin izletilmesi ile Mini, Sumo ve Çizgi İzleyen Robotların gösteri maçlarının yapılması ile başlayarak, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Robot Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır’ın koordinatörlüğünde, Öğretim Görevlileri; Ali Uysal, Funda Demir, Araştırma Görevlileri; Batıkan Erdem Demir, Emel Soylu, Tuncay Soylu eşliğinden yapılan; çizgi izleyen robot kitapçığı üzerinden yapılacak işin anlatımı, kullanılacak ekipmanların tanıtımı, Çizgi İzleyen Robot’un simülasyonun yapılması, elektronik kart üzerine devre elemanları lehimlenmesi, yan keski, kargaburnu, pense kullanımın anlatılması, DA Motorların ve sensörlerin tanıtımı ve gerekli kablo bağlantılarının yapılması, Çizgi İzleyen Robot yapımı, Çizgi İzleyen Robot’un motorlarının ve sensörlerinin devre kartına monte edilmesi, silikon tabancasının kullanımı ve Çizgi İzleyen Robot’a boncuk montajının gerçekleştirilmesi gibi çalışmalar yapıldı. ‘Üstün Yetenekliler Kendi Robotunu Yapıyor Çalışması’nın Son günü üstün yetenekli öğrencilerimizin yapmış olduğu robotlardaki eksikliklerin giderilerek test edilmesinden Sonra, öğrencilerin yapmış olduğu robotlar yarıştırıldı. Yarışmada Selingül Kartal ve Rümeysa Acar’ın yapmış olduğu ‘RÜZGAR’ adlı robot birinci olurken; Öznur Kandakoğlu ve Zeynep Rana Çakar’ın ‘ROBOÇİTA’ adlı robotları ikinci, Oğuzhan Taşçı ve Samet Can Akkütük’ün ‘SOGİ’ adlı robotları da üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan gruba ödüllerini Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Robot Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır takdim ederken, ikinci gelen gruba İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Aşgın, üçüncü olan gruba ise Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KUYEM) Müdürü Doç. Dr. Mücahit Coşkun ödüllerini takdim ettiler.

‘Üstün Yetenekliler Kendi Robotunu Yapıyor Çalışması’na katılan tüm öğrencilere çalışma boyunca kendilerine eşlik eden danışman hocaları tarafından katılım sertifikası takdim edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile