UTIB'de Gündem Ekolojik Tekstil

UTIB'de Gündem Ekolojik Tekstil

UTIB’in Ticaret Bakanligi destekleri ile gerçeklestirilen Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’nin kapanis toplantisinda karbon ayak izi danismanliginin üretim ve ihracat hedeflerine büyük katkilar sagladigi vurgulandi.

Uludag Tekstil Ihracatçilari Birligi (UTIB), Ticaret Bakanligi destekleri ile gerçeklestirilen Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’nin kapanis toplantisini gerçeklestirdi. Sürdürülebilir üretim, döngüsel ekonomi ve karbon ayak izi konusunun son yillarda tüm dünyanin gündeminde oldugu bir dönemde, yaklasik 8 aydir yürütülen Karbon Ayak Izi Projesi çerçevesinde, tekstil sektörüne öncülük eden küme firmalarin faaliyetlerine büyük katkilar saglandi. Sektördeki diger firmalara da örnek olan çalismayla, üretim kalitesinin artirilmasi, ayni zamanda ülke ihracatina ciddi oranda ivme kazandirilmasi amaçlandi. Uludag Ihracatçilar Birligi (UIB) Genel Sekreter Yardimcisi Dr. Ayse Mehtap Ekinci’nin de bulundugu birlik yetkilileri ve üye firmalarin katilimiyla online olarak gerçeklestirilen kapanis toplantisinda, Karbon Ayak Izi Projesi ile ilgili danismanlik hizmeti veren Semtrio Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Danismanligi firmasi Genel Müdürü Bekir Çetin, süreçlerle ilgili önemli bilgiler verdi.

Semtrio Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Danismanligi Genel Müdürü Bekir Çetin, projenin tüm asamalarinda verileri ile destek olan küme firmalarinin önemli çalismalara imza attigini kaydederek “Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’nin ‘Kurumsal Karbon Ayak Izi’ danismanligi ayagi çok faydali, verimli bir proje oldu. Katilimcilarimiz, çok büyük operasyonlar yürüten tekstil sektörümüzün önemli firmalari arasinda yer aliyor. Proje çerçevesinde, online ve birebir görüsmeler yaparak hazirladigimiz karbon ayak izi sonuçlari dogrultusunda, firmalarimiza özel karbon ayak izi azalim planlari olusturduk. ‘Karbon Ayak Izi Yönetim Plani’ ile sera gazi emisyonlarinin azaltimina yönelik küme firmalarin 5 ve 10 yillik hedeflerinin belirlenmesine katki sagladik” ifadelerini kullandi. Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi üyesi firmalarin temsilcileri de çalismalar sonucunda ekolojik tekstil konusunda farkindalik kazandiklarini ve ciddi ilerlemeler kaydettiklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile