Uludag Tekstil Ihracatçilari Birligi’nin (UTIB), Ticaret Bakanligi destegi ile Ur-Ge Tebligi çerçevesinde yürüttügü ‘Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’ kapsaminda 6’nci egitim programi tamamlandi. Çevrimiçi düzenlenen GRI (Global ReportingInitiative-Uluslararasi Bagimsiz Raporlama Kurulusu) Standartlari ile Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporlamasi egitimi, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM)’dan alinmis olup, egitmen Mine Izmirli; sürdürülebilir kalkinma ile kurumsal dönüsüm, kurumsal raporlamanin gelecegi ve GRI raporlamasi hakkinda önemli bilgiler paylasti.
Sürdürülebilirlik Raporlamasi ile ilgili dünyada en yaygin olarak‘GRI Standartlari’ninkullanildiginin altini çizen Mine Izmirli, “Sürdürülebilirlik Raporu; sirketinizin en belirgin çevresel, sosyal veya ekonomik etkileri hakkindaki bilgileri gönüllü olarak kamuoyuna duyurulmasini saglar. Bu raporlama, sirketinizin degerleri ve yönetisim modelini ortaya koyar ve sirketinizin stratejisi ve sürdürülebilir ekonomi taahhüdü arasindaki baglantiyi açiklar” dedi.
Raporlamanin, sirketlerin hedef belirlemesi ve performans ölçümlerine yardim ederek sürdürülebilir ekonomiye dogru dönüsümünü destekledigine dikkat çeken Izmirli,
Küresel Raporlama Girisimi tarafindan belirlenen GRI standartlarinin basta sürdürülebilirlik raporlari olmak üzere çevresel-sosyal yönetim raporlamasi ve kurumsal sosyal sorumluluk raporlamasi konusunda standartlari belirledigini ve ekonomik sürdürülebilirligi tesvik etmeyi ana hedefi haline getirdigini anlatti.
Mine Izmirli, sadece tekstilde degil tüm isletmeler için yasamin her alaninda görülen dengelerin degisimine karsi bir dönüsümün sart oldugunu da belirterek, bu sistem degisikliklerinin isletmeleri yeni açilimlara ittigini sözlerine ekledi.
UTIB'in UR-GE Projesinde Gündem 'GRI' Standartlari
UTIB, Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamindaki egitimlerine hiz kesmeden devam ediyor. Son etkinlikte GRI Standartlari ile Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporlamasi ile ilgili süreçler, proje paydaslarina anlatildi.