UTSO Sanayi Üniversite İşbirliğine Önem Verecek

UTSO Sanayi Üniversite İşbirliğine Önem Verecek

sanayi işbirliğini sağlamak amacıyla kurdukları TEKMER’in kent ekonomisine ve bilimsel ve inovatif çalışmalara katkı sağlayacağını söyledi.

Üniversite sanayi işbirliğinin yıllardır konuşulduğunu ancak bu konuda bir türlü somut adımların atılamadığını belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “TEKMER ile ilk somut adımı attık. Günümüz ekonomi anlayışında firmalarımızın ağır rekabet koşullarına ayak uydurabilmesi için Ar-Ge ve inovasyona ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılamada TEKMER önemli bir fırsat olacak” dedi.

Uşak Üniversitesi’nin hızla gelişen bir yapıya sahip olduğunu ve ilerleyen yıllarda kente her anlamda ciddi katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Kuvvet, “İnovasyonun ve bilginin kaynağı üniversitelerdir. Bu anlamda baktığımızda teorinin ve pratiğin birleştirilmesi ile şüphesiz ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanacaktır. Uşak’ta bunu sağlamak için sarf edilen çabalar boşa çıkmıyor. Uşak Üniversitesi, KOSGEB ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortaklaşa oluşturduğumuz TEKMER ile hedeflenen Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirebileceğiz. Bu anlamda Uşak Üniversitesi bin metrekarelik alanı Ar-Ge Merkezi olarak tahsis ederek konuya verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile