Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikaları Verildi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikaları Verildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayan 16’sı engelli olmak üzere 241 kursiyere sertifikaları törenle verildi.


GAÜN Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversite olarak yenilikçiliğe ve girişimciliğe çok önem verdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Dereli, bunun bir göstergesi olarak üniversitenin hemen her bölümünün müfredatında 'girişimcilik' derslerine yer verildiğini söyledi.

Prof. Dr. Dereli, “Girişimciliği destekleyen güçlü bir yapımız var. Biz büyük bir hedef ortaya koyduk. Gaziantep için bir inovasyon ve girişimcilik ekosistemi oluşturmak için çabalıyoruz. Bu hususta büyük bir mesafe kaydettik. İnovasyonu tümleyen şey elbette girişimciliktir. Girişimcilik olmadan, girişimciler olmadan yenilikler değer oluşturamaz. Gaziantep çok girişimci bir kent ve girişimcilik sıralamalarında hep ön planda, üst sıralarda yer alıyor, model olarak parmakla gösteriliyor. GAÜN de üniversiteler için yapılan 'girişimcilik ve yenilikçilik' endeksinde daima ilk sıralarda. TARGET-TTO TÜBİTAK’ın desteklediği Teknoloji Transfer Ofisleri'nden biri. Bütün bunlar önümüzde çok büyük fırsatlar oluşturuyor, bu fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Girişimcilik eğitimlerinin, Gaziantep’te İŞKUR’a kayıtlı, kendi işini kurmak isteyen kişilere yönelik KOSGEB ve üniversite işbirliği şeklinde 70 saatlik bir eğitim programını kapsadığını ifade eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Özcan, 2014 yılında yaklaşık 950 kişiye girişimcilik eğitim sertifikası programı verildiğini söyledi.

KOSGEB’e proje olarak sunulduğunda ciddi miktarda hibe ve kredi desteği sağlandığını ifade eden Özcan, “Bu projeyi Gaziantep Üniversitesi’nde ilk defa yaptık. En güzel tarafı ise sanayi, üniversite ve kamu kurumunun işbirliği şeklinde, ilimizin girişimci ruhuna yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi. 241 kişiyle biten bu programımızın tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan ise sertifika alan kursiyerlerin, projeleriyle birlikte KOSGEB’e müracaat ederek girişimlerini tamamlayıp hedefe ulaşmalarını, herkesten farklı şekilde bir iş planıyla taçlandırmaları dileğinde bulundu. Doğan, Gaziantep genelinde girişimcilik desteği alarak kendi işini kuran 420 girişimci olduğunu vurguladı

Açılış konuşmaları sonrasında GAÜN Rektör yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir, İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Özcan ve KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile