Uysal Açiklamasi 'Her Türlü Tasarruf Tedbirini Uyguluyoruz'

Uysal Açiklamasi 'Her Türlü Tasarruf Tedbirini Uyguluyoruz'

Antalya Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, “Her türlü tasarruf tedbirini uyguluyoruz, çünkü maaslarimizi ödeyebilmemiz, hizmetlerimizi aksatmamamiz lazim. Bunun için büyük bir mücadelenin içindeyiz” dedi.

Antalya Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Adalya Vakfi Engelsiz Kafe’de aralarinda hemsehri derneklerinin de bulundugu sivil toplum kuruluslari, muhtarlar ve Muratpasa sakinleriyle kahvaltida bir araya geldi. Uysal, burada yaptigi konusmada, Türkiye’de rekor sayilabilecek bir oyla Muratpasa’da 3’üncü dönem için görev aldiklarini belirterek, "Bu görevin altindan kalkmak, hakkini vermek için geçtigimiz 10 yilda mücadele ettigimiz gibi bundan sonra da etmeye devam edecegiz" dedi.



"Ankara çözmeli"

Muratpasa’nin geçmis 10 yilda Türkiye’nin en borçsuz belediyelerinden biri olduguna dikkat çeken Baskan Uysal, ancak "kamulastirmasiz el atma davalarindan" olusan tazminatlar nedeniyle bir anda Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri haline geldigini söyledi.

Sorunun, Antalya Belediyesi döneminde yapilan imar planlari kaynakli oldugunu söyleyen Baskan Uysal, söyle konustu:

“Çok ekonomik bir belediyeyiz, her seyini kendi üreten, fizibilitesini yaparak üreten bir belediyeyiz. Kendi islettigimiz dönem içinde Türkiye’nin en borçsuz belediyesiyiz. Ama bu kamulastirmasiz el atma davalari sonuçlarinda da bir an da Türkiye’nin en borçlu belediyesine dönüsüyoruz. Bu süreci yönetiyoruz, son 5 yilda gelirimizin yüzde 10’unu bu islere ayirdik. Hiç kimseye hissettirmedik, hizmetin en güzelini yapmaya gayret ettik. Artik öyle bir noktaya geldi ki bunu topluma anlatmak gerekiyor. Çünkü bunu belediyeler çözemez, hükümetlerin çözmesi gerekiyor. Bunun Ankara’dan çözülmesi gerekiyor, yerel yönetimlerin çözebilecegi çapta bir sey degil.”

Tasarruf modu

Yüksek faiz oranlari nedeniyle belediyelerin borç bulmakta sorun yasadigini aktaran Uysal, “Her türlü tasarruf tedbirini uyguluyoruz, çünkü maaslarimizi ödeyebilmemiz, hizmetlerimizi aksatmamamiz lazim. Bunun için büyük bir mücadelenin içindeyiz” diye konustu.

Aksi durumda Türkiye’de yönetisim alaninda bir devrim yapan Turunç Masa’nin, belediyenin kresten üniversiteye hazirlik kurslarina uzanan egitim çalismalarinin sonlandirilmasi gerektigini belirten Baskan Uysal, “Ne Turunç Masa’mizdan ne de kreslerimizden vazgeçeriz. Belirli hizmet seviyesini koruyacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile