Daha önce eşi Osman Uysal ile değişik firmalarda çalıştıklarını belirten Gıda Mühendisi Hediye Uysal yaklaşık 10 yıl önce hazırladıkları projeleri destek alınca kabak tatlısı üzerine kurdukları fabrika ile bugün Aydın’a yeni bir değer ve marka kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Aydın’ın incir, zeytin ve kestanesinin yanında kabağının da çok değerli olduğunu ve bu değeri Aydın ile özdeşleştirmeyi başardıklarını belirten Hediye Uysal, “Yıllar süren çalışmalarımız sonunda Aydın’ın balkabağı tatlısını pastörize ambalajla birleştirip bu tadı yılın 365 gününe yaydık. Aydın’da hazırladığımız kabak tatlıları Türkiye’nin yanında yurtdışında da tüketilmeye başlandı. Üretimine Geleneksel yöntemler ile başlanan kabak tatlılarımız, bugün ISO 22000 standartlarında ki üretim tesislerinde hazırlanıp 4 mevsim temin edilebilecek şekilde depolanmakta. Piyasada bulunan hamur ve süt tatlılarından farklı ve tamamen doğal olan bu ürün sebze tatlısı olarak adlandırılıyor. Türkiye’de ilk defa hazır sebze tatlısı özelliğini taşıyan kabak tatlısı tamamen doğal olması ile yoğun ilgi görüyor” dedi.
“Aydın’ın verimli topraklarında üretilen kabaklardan yapılıyor”
Ürettikleri kabak tatlısını kabak çekirdeğinin toprağa ekiminden tüketiciye ulaşana kadar her evresinde kontrollerinde tuttuklarını belirten Hediye Uysal, “Aydın’ın verimli topraklarında üretimi yapılan, yüzde 100 doğal bu bal kabağının özelliklerinden biri de yılın sadece 4-5 ayında üretilebilir olmasıdır. Firma olarak uzun çalışmalar sonrasında geliştirilen üretim depolama sistemi ile ürünü, 12 ay boyunca temin edilebilir hale getirdik. Çeşitli fuarlara katılıp önce Aydın’dan çıkan bu güzel tadı tanıttık. Çeşitli fuarlara katılıp ürünümüzü tanıttık. Çalışmalarımızı kaliteli üretim, düzgün hizmet üzerine kurarak doğru noktalar sağladık. Şu anda ciddi pazarımız var” diyerek Aydın kabağının da hak ettiği değere ulaştığını söyledi.
Uysal Ailesi, Aydın Kabağına Değer Kattı
Aydın’da yaşayan Hediye-Osman Uysal çifti yıllardır tarlada çürüyüp telef olan Aydın kabağına değer kattı. Biri Isparta diğeri Malatyalı olan Uysal çiftinin uzun çalışmaları sonucu markalaşan kabak tatlısı pastörize ambalaja girerek Aydın’dan ülkenin dört bir yanında hatta yurtdışında tüketilmeye başladı.