Uyuşturucu Baronu Hurşit Yavaş‘ın 21 Yıla Kadar Hapsi İstendi

İstanbul ve Kocaeli‘nde 14 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda ele geçirilen ve Hollanda‘ya gönderilmek üzere hazırlandığı belirlenen 69 kilo eroine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede uyuşturucu baronu Hurşit Yavaş‘ın 12 yıldan 21 yıla kadar hapsi istendi.

Aralarında çete lideri olduğu iddia edilen Hurşit Yavaş‘ında bulunduğu 6‘sı tutuklu 16 şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı. İddianamede çete lideri olduğu öne sürülen Hurşit Yavaş‘ın "uyuşturucu ticareti yapmak için örgüt kurmak", "suç işlemek için kurulan örgütü yönetmek" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 12 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede 5‘i tutuklu 15

şüpheli hakkında ise "örgütlü uyuşturucu ticareti yapma" suçundan 13 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince başlanacak.

Soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda 69 kilo 550 gram eroin, 1 adet ruhsatlı tabanca, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, 274 adet çeşitli çaplarda fişek ile uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 43 bin 600 avro, 150 dolar ve 11 bin 600 lira ele geçirilmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile