'Uyuşturucu Maddeler, Madde Bağımlılığı ve Korunma Yöntemleri Paneli'

İl SağŸlık Müdürü İlker LJitil, geleceğŸi tehdit eden uyuşŸturucunun son bir yılda 325 can aldığŸını söyledi.

LJitil, İl SağŸlık MüdürlüğŸü ve KahramanmaraşŸ Sütçü İmam ǜniversitesi (KSǜ) SağŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu işŸbirliğŸinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürlüğŸü ve İl Emniyet MüdürlüğŸünün katkılarıyla KSǜ Senem AyşŸe Konferans Salonunda düzenlenen "UyuşŸturucu Maddeler, Madde bağŸımlılığŸı ve Korunma Yöntemleri" konulu panelde, uyuşŸturucu maddeyle mücadele konusunda bilgi verdi.
UyuşŸturucu maddelerin geleceğŸi tehdit ettiğŸini ifade eden LJitil, özellikle ilkokul, lise ve üniversite çağŸındaki tüm çocuklar için tehlikeli bir durum olduğŸunu belirterek, "Emniyet MüdürlüğŸümüzden aldığŸımız bilgilere göre, sadece bir yılda ölen vatandaşŸlarımızın, gençlerimizin sayısı 325'dir.Sadece esrar hariç kullanım oranına baktığŸımızda, bağŸımlı olan sayı ise 60 bin civarında ki 4 binin üzerinde vatandaşŸımız gencimiz de tedavi ediliyor. Bu söylediklerim sadece bir yıl içerisindeki rakamlardır. Bu konu sadece SağŸlık BakanlığŸı, İçişŸleri BakanlığŸının konusu değŸil, diğŸer disiplinlerle de işŸ birliğŸi içerisinde düşŸünülmesi gereken bir konu" diye konuşŸtu.
Panelde İl SağŸlık MüdürlüğŸünden AyşŸenur Okur ve İsmail Kahraman, Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürlüğŸünden Hakan UlutaşŸlı ve İl Emniyet MüdürlüğŸünden Erkan LJelik uyuşŸturucu maddesinin bağŸımlılığŸını farklı konularda ele aldı.
Programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, İl Halk SağŸlığŸı Müdürü Ahmet Yener, DoğŸu Akdeniz Geçit KuşŸağŸı Tarımsal AraşŸtırma İstasyonu Müdürü Hasan Gezginç, kurumların müdür yardımcıları ve şŸube müdürleri ile öğŸrenciler katıldı.

 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile