Uyuşturucudan Aranan Şahıs Çuvalda Bulundu

Malatya’da polis tarafında durdurulan bir araçta yapılan aramada çuval içerisinde elleri kolları ve ağzı bağlanmış bir şahıs bulundu. Uyuşturucu suçundan aranması olduğu öğrenilen şahsı kaçıran 3 şüphelinin de aynı suçtan arandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Malatya’da polis lojmanları önünde uygulama yapan polisler 34 DM 6091 plakalı aracı durdurdu. Araçta arama yapan ekipler bagajda bir çuval içerisinde elleri kolları bağlı ağzı ise koli bandı ile kapatılan bir şahıs gördü. İstanbul’dan Malatya’ya kadar yaklaşık 15 saat hiç çuvaldan çıkarılmadığı belirtilen İlhan S.’nin sıcaktan bitkin halde olduğu görüldü.

Araçta bulunan 3 şahıs gözaltına alınırken şahısların kimliklerinin sahte olduğu belirlendi. Çuval içerisinde bulunan şahsın da kimliği sahte çıkarken emniyete götürülen şahısların yapılan incelemelerinde 4 yıl önce İstanbul’da bir evde yaklaşık 20 kilogram uyuşturucu bulunması olayı ile ilgili arandıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan Nihat D., Gökhan D., Kemal D. ve çuval içerisinde bulunan İlhami S. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildiler. Şüphelilerin, İlhami S. ile aynı davadan yargılandıkları ve haklarında tutuklama kararı bulunduğu belirtildi.

2 şahsın, İstanbul’da görüşme için yanlarında çağırdıkları İlhami S.’yi bayıltarak arabanın bagajına koydukları ve Hakkari’ye götürdükleri belirtilirken, İlhami S.’nin oğlunun da aynı dosyadan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından 4 kişi de sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile