Uyuşturucunun Zararları ,'Torbacı' Adlı Tiyatroyla Anlatıldı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ile Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte uyuşturucunun zararları lise öğrencilerine tiyatroyla anlatıldı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, "Madde Bağımlığına Hayır, Yaşama Evet" projesi kapsamında lise öğrencilerine yönelik sahnelenen “Torbacı” isimli tiyatro oyununda uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararları anlatıldı. Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Algül, Kartepe İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları Ali Rıza Güney, Hakan Yağmur, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro Amiri Selahattin Gülseven ve bölgedeki liselerin öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Uyuşturucu ve sigara kullanımının önlenmesini amaçlayan etkinlikte konuşan Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Algül, toplumların sağlıklı ve huzur ortamında yaşayabilmesi için her şeyi yapması gerektiğini belirterek, “Amacımız huzurlu bir ortam sağlamak. Ancak uyuşturucu, en az terör kadar toplumun huzurunu bozuyor. Uyuşturucuyla mücadele için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Ama toplumda var olan ‘Benden uzak dursun da ne olursa olsun’ mantığı çok yanlış. Çevremizde uyuşturucu satan kullanan kişileri polise bildirin, biz gerekeni yaparız” dedi.

Kocaeli'de başarılı uyuşturucu operasyonlarının altında imzası bulunan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro Amiri Selahattin Gülseven de önemli olan şeyin ‘hayır’ cevabı olduğunu belirterek, “Uyuşturucu bir ticaret işidir ve ticarette arz-talep vardır. Bizler hem arz hem de taleple mücadele ediyoruz. Polisiye tedbirlerle talebi azaltıp, insanların uyuşturucu maddeyle karşılaştıklarında ne yapması gerektiğini bilmesini istiyoruz. Sigara dahil olmak üzere bağımlılık yaratan maddelerle karşılaştığımızda ‘hayır’ diyebilmek çok önemlidir” diye ifade etti.

Selahattin Gülseven, “Ülkemizde domuz eti satmak serbest, ama Müslüman mahallelerde talep olmadığı için satılmıyor. Uyuşturucuya da bir talep olmazsa arz da ortadan kalkacaktır. Bu da siz gençlerin elindedir. Uyuşturucuya talebi azaltırsak, amacımıza ulaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Barış Yılmaz, çaldığı gitarı ve söylediği şarkılarla programa katılan gençleri coşturdu. Derince İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Yılmaz’ın gerçek olaylardan derleyerek yazdığı ‘Torbacı’ isimli tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile