Uyusturucuya Tepki Gösteren Mahalleli Sokagi Ulasima Kapatti

Uyusturucuya Tepki Gösteren Mahalleli Sokagi Ulasima Kapatti

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde uyusturucu, kaçak yapi, elektrik ve su kullananlara tepki için mahalle sakinleri, sokagi ulasima kapatti. Polis ekiplerinin saatler süren ikna çalismasi sonrasinda yol ulasima açildi.

Karaköy Mahallesi’nde meydana gelen olayda, mahalle sakinleri, uyusturucu ticareti yapan, kaçak yapilasma ile birlikte kaçak elektrik ve su kullananlarin bulundugunu öne sürdükleri sokagi ulasima kapatti. Sokaga girisleri engelleyen vatandaslar, sokakta kalanlarin mahalleden uzaklastirilmasini talep etti. Durumun haber verilmesi üzerine ise bölgeye çok sayida polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri bölgede genis güvenlik önlemi alirken sokak yolunun yeniden ulasima açilmasi için ikna çalismalarina basladi.

Ekiplerin saatler süren ikna çalismasi sonrasinda mahalle halki yolu yeniden ulasima açarak bölgeden uzaklasti.

"Biz artik evimizde yasamaya korkuyoruz"

Yolu ulasima kapatan mahalle sakinleri adina konusan Musa Kaya, "Ben bu mahallede 35 yildir yasiyorum. Son 15 yildir özellikle Ankara’dan 3-5 tane ailenin gelip bu mahalleye yerlesti. Burada herhangi tapulari yoktur. Uyusturucu, esrar, eroin, envai çesit burada uyusturucu satiliyor. Ayrica mahallelerde olan evlerin hiçbirinin abonesi yok. Hiçbirinin elektrik faturasi yok. Hepsi elektriklerini elektrik direklerine atmislar, bedava elektrik kullaniyorlar. Hiçbirinin su faturasi yok. Sularini saatlerin disindan aliyorlar, bedava su kullaniyorlar. Bu millet onlarin su paralarini ödüyorlar. Biz burada herhangi bir polisimize, devletimize karsi herhangi söyleyecegimiz bir sözümüz yok. Gelsinler bize yardimci olsunlar" dedi.

Durumu yetkililere birçok kez ilettiklerini belirten Kaya, "Bu mahalleye sahip çikin. Biz artik evimizde yasamaya korkuyoruz. Biz buraya ya bekçi kulübesi ya polis karakolu mutlaka istiyoruz, bize yardim etsinler. Sokak özellikle bu mahallenin sokagi oldugu için sürekli sadece esrar almaya gelenler bu sokaga giriyor. Biz o yüzden esrar almaya gelenler bu sokaga girmesinler biz bu sokagi kestik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile