Uzak Dogululardan Gaziantep'e Yogun Ilgi

Uzak Dogululardan Gaziantep'e Yogun Ilgi

Güney Kore’den Gaziantep’e gelen yabanci turistler, kentin tarihi ve kültürel mirasina yogun ilgi gösterdi.

Tarihiyle ve kültürüyle yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olan Gaziantep’e bu kez Uzak Dogulu turistler akin etti. Havalarin isinmasiyla kente akin eden yabanci turistler, Gaziantep’in tarihi ve kültürel zenginliklerini kesfetmek amaciyla geldiklerini söyledi.

Yöresel lezzetleri tatma firsati da bulan turistler, Antep mutfaginin essiz lezzetlerini deneyimledi. Kore’den gelen turistlerin Gaziantep’i tercih etmeleri, sehrin kültürel çesitliligine olan ilgiyi bir kez daha gösterdi.

“Gaziantep çok sira disi bir sehir”

Yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olan Gaziantep’in sira disi bir sehir oldugunu söyleyen profesyonel turist rehberi Yilmaz Yildiz, “Misafirlerimiz Kore’den Türkiye’ye geldiler. Önce Istanbul’da misafirlerimizi karsiladik. Daha sonra Agri’ya gidip Dogubeyazit’i ve Dogu Anadolu’da bulunan illeri gezdik. Simdi de Gaziantep’i geziyoruz. Gaziantep çok sira disi bir sehir. Enerjisi yüksek bir sehir. Tarihiyle, kültürüyle çok zengin bir sehir. Turistlerde çok begenmislerdi. Onlarla birebir konusmalarimizda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Gezdigimiz sehirler içerisinde Gaziantep mutfaginin en önde gelen mutfaklar arasinda oldugunu söyleyebilirim. Gaziantep’te kale ve tarihi yerleri gezdirdik. Gezinin bugün son günü ve Gaziantep ile kapanis yapalim dedik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile