Prof. Dr. Evren şunları söyledi; “Bu açıklamaların bilimle hiçbir alakası yoktur. Güneş Sistemi yaklaşık 4.5 milyar yıl yaşında bir sistemdir. Bu sistem, içinde Güneş, Gezegen ve bu gezegenler etrafındaki Uydular dengesidir. Ay, dünya etrafındaki 30 günlük turunu yaparken yörüngenin elips olması sebebiyle Dünya‘ya bazen en uzak bazen de en yakın konuma gelir. 19 Martta da Ay, Dünya‘ya en yakın konumunda olacaktır. Ancak bu yakınlık o kadar küçüktür ki bunu yalnızca bilim ve bilim dünyasında çalışan insanlar saptayıp anlayabilir ve hesaplarına katabilecek bir farklılık yaratabilir. ”
Ay‘ın bu dönemlerine yaklaşıldıkça Dünya‘da doğal afetler veya iklim değişikliklerinin artması ne kadar gerçekçidir sorusuna ise Prof. Dr. Evren: “Ay‘ın Dünya‘ya yakın olduğu her 18 yılda deprem, tsunami, volkanik patlamalar ve iklim değişikliği vb. felâketler olsaydı ben şimdiye dek üç sefer bunu yaşamış olurdum. O sebeple böyle şeyler tesadüftür ve bilimle hiçbir alakası da yoktur ” dedi.
Uzay Bilimci Prof. Dr. Serdar Evren Felaket Tellallarına Cevap Verdi
Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Evren, “19 Mart‘ta Ay, Dünya‘ya 19 yıl aradan sonra çok yaklaşacak; deprem, tsunami ve iklim faaliyeti olabilir” diyenlere bilimsel bir açıklamayla cevap verdi.