Uzay Mimarisinde Yeni Fikirler Araniyor

Uzay Mimarisinde Yeni Fikirler Araniyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Gökmen Uzay ve Havacilik Merkezi isbirliginde, ‘uzay mimarligi ve dünya disi sehircilik konularini ele alan’ toplam 150 bin TL ödüllü Türkiye Ay Üsleri Ulusal Fikir Yarismasi düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesi, ‘uzay konusunda farkindalik olusturmak amaciyla’ Bursa Teknik Üniversitesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Gökmen Uzay ve Havacilik Merkezi ile birlikte özel bir etkinlige daha imza atiyor. Gelecegin mimarisi konusunda gençlerin fikirlerine açik olan, uzay mimarligi ve dünya disi sehircilik konularini ele alan Türkiye Ay Üsleri Ulusal Fikir Yarismasi’nin tanitim toplantisi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapildi. Toplantiya, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve GUHEM adina BTSO Baskan Yardimcisi Ismail Kus katildi.

Bursa büyürse, Türkiye büyür

Basin toplantisinda konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Türkiye Uzay Ajansi’nin 10 yillik hedefleri arasinda millî ve özgün hibrit roketin Ay’a sert inis yapmasinin bulundugunu hatirlatti. Ilerleyen yillarda Ay’a yumusak inisin gerçeklesmesiyle birlikte uzay mimarisi ve dünya disi sehircilik gibi hedeflere kapi aralanacagini belirten Baskan Aktas, “‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ mottosuyla sanayilesme hamlesini her geçen gün daha da üst düzeye çikaran Bursa’mizda önemli bir organizasyona daha hep birlikte imza atacagiz. Türkiye Uzay Ajansi’nin ilk 10 yillik hedefleri arasinda, 2023 yili sonunda, yakin dünya yörüngesinden atesleyecegimiz, kendi millî ve özgün hibrit roketimizle Ay’a ulasarak sert inis gerçeklestirmek var. Ilerleyen yillarda ise bu kez kendi millî roketimizle aracimizi yakin yörüngeye çikararak, Ay’a yumusak inis gerçeklestirme hedeflenmekte. ‘Türkiye Ay Üsleri Ulusal Fikir Yarismasi’ ile asiri zorluklar içeren kosullarin tasarimi ile insasi üzerine altyapi olusturmayi hedefliyoruz” dedi.

Toplam ödül 150 bin TL

Eylül ayinda yarisma sonuçlarinin açiklanacagini ifade eden Baskan Aktas, “Yarisma; lise ve orta ögretim ögrencileri, üniversite ögrencileri ve profesyonel olmak üzere 3 kategoride yapilacak. Kazananlara, Büyüksehir Belediyemiz tarafindan 110 bin TL ve GUHEM tarafindan da 40 bin TL olmak üzere toplam 150 bin TL para ödülü verilecek” diye konustu.

Toplantinin ardindan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ve GUHEM adina BTSO Baskan Yardimcisi Ismail Kus arasinda, Türkiye Ay Üsleri Ulusal Fikir Yarismasi projesinin protokolü imzalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile